Türk P&I Sigorta AŞ Resepsiyonu Adile Sultan Sarayında Gerçekleşti

Türk P&I Sigorta AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aret Taşçıyan meslekteki 40.yılını Adile Sultan Sarayında düzenlediği bir resepsiyonla sektör paydaşları ile kutladı.

18 Şubat 2014 tarihinde kabotaj hattında çalışan gemilere sorumluluk sigortası yapmaya başlayan Türk P&I Sigorta A.Ş. resepsiyonuna Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın,Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç ve denizcilik sektörü temsilcileri katıldı.

Kandilli Adile Sultan Sarayındaki resepsiyonda açılış konuşmasını yapan Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker, sektörün yaptığı katkıları ve Türk P&I Sigorta A.Ş.’ye sahiplenmelerinden dolayı paydaşlara teşekkür etti.

Resepsiyonda kürsüye gelen Türk P&I Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aret Taşçıyan,meslekte deniz ve rizikolarla geçirdiği 40 yılını anlattığı, yazdığı yazıların bir araya toplandığı bir kitap hazırlandığından bahsetti. Taşçıyan, resepsiyon sonunda hazırlanan kitabın bütün davetlilere sunulacağını söyledi.

Resepsiyonda son olarak sözü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli aldı.Şevli Başbakan Binali Yıldırım’ın ileri görüşlülüğü ile temeli atılan Türk P&I Sigortanın kısa zamanda kabotaj hattında çelışan deniz araçlerında yaygınlaştığına değindi ve bu gelişimin Bakanlık tarafından yakından takip edildiğini belirtti.

Cemalettin Şevli deniz sigortacılığının gelişmesi ve koordinasyonunun Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünün görevleri arasında olduğunu anlatarak:”Bu anlamda, gerek milli denizcilik politikamız gerek uluslararası arenada daha etkin bir varlık gösterebilmek açısından Türk P&I sigorta şirketinin kurulmuş olması, tarifsiz bir öneme sahiptir.    Nitekim kuruluşunu takip eden bu iki yıl içinde tüm Akdeniz, Karadeniz ve Avrupa ülkeleri tarafından şirketin sağladığı teminatın kabul görüyor olması, 145 ülkede yaklaşık 370 temsilci ağı oluşturmuş olması ve 1600’ün üzerinde gemiye teminat sağlamış olması bizler için oldukça memnuniyet vericidir. ”dedi.
Editör: TE Bilişim