Türk gezgin Pasifik'te ilerliyor
 
'Atlas Okyanusu'nu kürekle geçen ilk Türk' unvanını geçtiğimiz yıl kazanan ve bu yılın Temmuz ayında kürekle Pasifik geçişi için denize açılan Erden Eruç, 1000 milin üzerinde yol kat etti.

Erden Eruç, Aktaş Group sponsorluğundaki yolculuğuna 11 Temmuz'da San Francisco'daki Bodega Bay Limanı'ndan başladı.
 
Pasifik geçişinde yaklaşık 6 bin 700 deniz mili mesafe kat edecek olan Eruç, yola çıktığı günden bu yana 1000 milin üzerinde yol aldı.
 
7 ay sonra Avustralya'nın doğu kıyısındaki Mooloolaba Limanı'na ulaşmayıhedefleyen Eruç'un, bunun için 5 bin 560 deniz mili daha kürek çekmesigerekiyor.
 
Eruç'un, içinde Pasifik geçişinin kalan 7 aylık kısmı içinyiyecek ve su kaynatmak üzere yakıtı bulunan teknesinde, deniz suyundan tuzu arıtarak tatlı su üreten elektrikli bir su cihazı, bunun gibi bütün elektrikli aksamı çalıştıran aküleri şarj eden güneş panelleri yer alıyor.
 
Dünyayı kas gücüyle dolaşmayı hedefleyen Eruç, Pasifik Okyanusu geçişini tamamlamasının ardından Avustralya kıtasının en yüksek noktası Kosciuzko Dağı'na tırmanacak.
 
2009 yılı Nisan ayında Avustralya'nın batısındaki Geraldton Limanı'ndanHint Okyanusu'na açılacak olan Eruç, Hindistan kıyılarına varmasının ardından Nepal'e doğru bisiklet yolculuğu gerçekleştirecek.
 
Aynı yıl içinde Everest'e tırmanmayı da planlayan Eruç, 2010'da Pakistan, İran, Azerbaycan üzerinden Gürcistan-Rus sınırındaki Avrupa'nın en yüksek noktası olan Elbrus Dağı'na tırmanacak.
 
Eruç, daha sonra Türkiye,Suriye, Ürdün, Mısır, Sudan, Kenya üzerinden Tanzanya'daki Afrika'nın en yüksek zirvesi Kilimanjaro'ya giderek tırmanış gerçekleştirecek.
 
2011'de Tanzanya'dan Namibya'ya kadar bisikletle gittikten sonra Brezilya'ya doğru güney Atlas Okyanusu'na geçmeyi planlayan Eruç, GüneyAmerika'nın en yüksek noktası Arjantin'deki Aconcagua Dağı'na da tırmanacak.
 
Eruç, 2012 yılı başında yaşadığı Seattle'a dönmeyi planlıyor.

CNNTürk

Editör: TE Bilişim