Türk denizcilik dünyası İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) İstanbul’da düzenlediği iftar yemeğinde buluştu.  
Deniz Ticaret Odası (DTO), Türk Armatörler Birliği ve Armatörler Kooperatifi tarafından düzenlenen iftar yemeği Kadıköy Çiftehavuzlarda bulunan Büyük Kulüp’de gerçekleştirildi. 
İftara, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz’ın yanı sıra, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İMEAK DTO Yönetim Kurulu başkanı Metin Kalkavan, İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi ve yat İhcatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran bayrak, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Oral Erdoğan, Sabiha Gökçen Hava Yolları İşletmesi Genel Müdürü Hasan Naiboğlu,Türk Loydu Yönetim Kurulu başkanı Cem Melikoğlu,Karadeniz Armatörler Kulübü Başkanı Mustafa Can, GYİB Yönetim Kurulu Başkanı A.Deniz Eraydın,TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğu, YASA Denizcilik Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sabancı, Armatörler Derneği başkan Vekili Erol Yücel, sektör temsilcileri ve denizciler katılımda bulundular. 

İftar programında ilk sözü alan İMEAK DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu sözlerine Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör olayına değinerek başladı. Kaptanoğlu, “Bu acı dolu yas günümüzde ne diyeceğimi bilemiyorum.  Ben bu terör olaylarına isim bulamıyorum. Ama inanıyorum ki bu terör olayları Türk milletini yıldıramayacak. Bu akşamki manzarada o birlik ve beraberliğimizi gösteriyor.  Cenab-ı Allah’da bizleri, iyi olanları galip getirecektir” dedi.  2008’den beri krizin devam ettiğini belirten Kaptanoğlu, “ Krize rağmen bir şansımız var. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz denizcidir. İnşallah bu dönemde denizcilerin nefes alabileceği hiç olmazsa denizciliğin devlet tarafından desteklendiği özel önem taşıyan sektörler arasında kabul edileceğini ümidi ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Daha sonra sözü alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz Denizcilik camiasının Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başladı. Atatürk Havalimanına yapılan zalim terör saldırısında birçok vatandaşımızın ve insanın ölümüne ve yaralanmalara sebep olduğunu belirten Poyraz “Ancak Türkiye ve denizciler ufka bakan insanlar ve ufukta her zaman doğru bir rotayı tayin ederek oraya doğru seyretme umuduna sahip insanlardır. Bu umut her zaman var ve olacaktır. Yarın Osman Gazi köprüsünü açacaktık ve yine de açacağız. Ancak bu mutluluğumuz dış ülkelerle olan yapılandırdığımız yeni ilişkileri zedeleyen olumsuz bir haber oldu. Türk Hava Yollarına Türkiye’nin turizmine, dirayetine büyük etkilerini olabildiğini düşündüğümüz çabaları her zaman göstereceğiz. Umudumuzu ve egemenliğimizi bu topraklarda devam ettireceğiz” dedi. 

2008’den beri olan krizin aşağı yukarı düşük bir yere gelmiş olsa da dengeli bir olumsuzluk ortamında olduğunu söyleyen Poyraz, “Yakın zamanda da umarım kriz atlatılacaktır diye düşünüyorum. Çünkü kapasite, arz ve talep dengeleri yerini bulmaya başladı. Türkiye çok önemli bir Transit liman ülkesi.  İyi bir altyapıyla tahmin ediyorum gelecek yılımız bu yıldan daha büyük olacaktır. Zaten buna da ihtiyacımız var diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.  

Konuşmacılarının sözlerini tamamlanmasının ardından iftar yemeğinin bitmesi ile gece son buldu. 
 
Editör: TE Bilişim