Türk bayraklı yelkenlimiz tarihi filoyla yola çıkıyor!

“Boylu Soylu” Yelkenlilerin Tarihi Denizlerdeki Yarışları “Regatta 2010”un rotasında Çanakkale ve İstanbul Boğazları da yer alıyor. Yelkenli Gemide Eğitim Derneği’nin ( YEGED ) girişimi ile Regatta filosuna Türk bayraklı bir yelkenli geminin de katılması sağlandı. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın çabalarıyla bu yıl ilk kez İstanbul’un da rotaya dâhil edildiği yarışlarda Türkiye’yi Kaptan Tahir Sarıoğlu, Kaptan Saim Oğuzülgen ve Kaptan Yusuf Mardin’in girişimleriyle Bodrum Belediyesi’nin sahibi olduğu STS Bodrum yelkenlisi temsil ediyor. STS Bodrum, Yunanistan’ın Volos limanı açıklarından 13 Mayıs tarihinde saat 10.00’da yola koyuluyor.

Sail Training International (STI) tarafından Deniz Ticaret Odası’nın işbirliğiyle düzenlenen “Boylu Soylu” Yelkenlilerin Tarihi Denizlerdeki Yarışları - Regatta 2010 (The Historical Seas Tall Ships - Regatta 2010) 13 Mayıs Perşembe günü Yunanistan’ın Volos Limanı açıklarından başlıyor. Çoğu tarihi olan uzun boylu yelkenlilerin katıldığı Regatta’da 17 ülkeye ait tam 23 uzun ve yelkenli gemi yarışıyor. Türkiye’yi ise yarışlarda STS Bodrum yelkenlisi temsil ediyor. B klasmanında yarışan STS Bodrum, Yunanistan’ın Volos limanı açıklarından 13 Mayıs saat 10.00’da yola mayıs koyuluyor.

Yelkenli Gemide Eğitim Derneği ( YEGED ) önderliğinde Regatta’da Türk bayrağı da dalgalanacak. S/S Bodrum’un tek Türk Bayraklı yelkenli tekne olarak yarışlara katılmasını sağlayan Yelkenli Gemide Eğitim Derneği (YEGED) Mali Sekreteri ve Sarıoğlu Denizcilik’in kurucusu Kaptan Tahir Sarıoğlu, “2009 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Yelkenli Gemide Eğitim Derneği’nin girişimleri sayesinde Boylu Soylu Yelkenliler Projesinde Türk bayrağını da dalgalandırmaktan gurur duyuyor; bu oluşuma destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya limanlarını renklendiren Boylu Soylu Yelkenlilerin Tarihi Denizlerdeki Yarışları’nda İstanbul, bu yıl ilk kez rotaya dâhil edildi. YEGED Başkanı Ferit Biren konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Regatta’ya katılan gemilerin arasında 17 ülkeye ait 23 gemi var. Bunlardan 4 tanesi Yunan gemisi. Bulgar, Rus, Alman, İngiliz, İtalyan gemilerinin yanı sıra Umman’dan, Endonezya’dan gelen gemiler var ve bunların arasında Türk bayrağı taşıyacak bir tek gemi yoktu. Değerli arkadaşlarımız Tahir Sarıoğlu, Saim Oğuzülgen ve Yusuf Mardin’in çabaları ile Bodrum Belediyesi’nin sahibi olduğu Bodrum Uskunası (35 metre boyunda, iki direkli) kiralandı ve çok kısa bir zamanda yarışa hazırlandı. Türk bayrağının da yarışan gemiler arasında yer alması büyük başarıdır.” şeklinde konuştu. Biren ayrıca, “İleriki günlerde göreceğiz ki mayıs ayı içinde İstanbul şenlenecek ve 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti denince yalnız İstanbul halkının değil, Türk ulusunun aklında bu gemilerin yaptıkları ziyaret ve bu gemileri gezen kişilerin gördükleri kalacaktır” sözleriyle yaklaşan kutlamaları müjdeledi.

“Türkiye’nin bir yelkenli eğitim gemisine ihtiyacı var”

Kaptan Yusuf Mardin ise yarışlarla ilgili şunları söyledi: “Biz Regatta’ya ilk kez 2006’da Atlantik’te katılmıştık. Bu katıldığımız ikinci yarış ve bizim denizlerimizde gerçekleşiyor. Buraya katılarak hem Türk bayrağını dalgalandırmaya hem de herkese mesaj vermeye çalışıyoruz. Mesajımız ise Türkiye’nin bir yelkenli eğitim gemisine ihtiyacı olduğudur. Artık bunun şart olduğunu, denizciliğin ana prensiplerinin yelkenli gemide eğitimle öğrenilebileceğini anlatmaya çalışıyoruz. Yarışlara katılan genç insanları bir de döndükleri zaman göreceksiniz. Çok değişecekler.”

“Regatta”nın ayrıntılı güzergâhı nasıl olacak?

Önce, boğazlardan “şöyle bir” geçecekler…
Boylu Soylu Yelkenlilerin Tarihi Denizlerdeki Yarışları, üç ayaktan oluşuyor.

12 Mayıs’ta gerçekleştirilen geçit töreninin ardından yarışın ilk ayağı, efsaneye göre Jason ve Argonaut’un Altın Post’u ararken gittikleri Yunanistan’ın Volos’undan 30 mil kadar uzaktaki Skiathos adasının güneyindeki en uygun noktada 13 Mayıs perşembe günü başlıyor.

Filo, Sporades Adaları ile limana ve daha sonra da çok sayıda geçiş noktasını arkasında bırakarak 160 mil kadar uzaklıktaki Çanakkale girişi batısındaki son geçiş noktasına yönelecek. Yelkenlilerin Marmara’yı ve İstanbul Boğazı’nı motor çalıştırarak geçmelerine izin verilecek ve Karadeniz’de yaklaşık 170 mil uzakta yarışın ikinci ayağının başlama noktası olan Varna’ya ulaşmaları için 60 saat süreleri olacak. Bu 60 saatlik süre içinde istedikleri yerde durabilecek, erzak (mürettebat hariç) alabilecek ve dinlenebilecekler. Yarışın ilk etabının 21 Mayıs’ta Bulgaristan Varna’da bitirilmesi gerekiyor.

İstanbul’da dört gün şenlik var!

Boylu Soylu Yelkenliler İstanbul Boğazı’ndan şöyle bir uğrayıp geçti diye üzülmeye gerek yok.
İlk yarışın bitmesinin ardından Varna’da gerçekleştirilecek olan dört günlük şenlik sonrası filo, Bulgaristan Ulusal Günü olan 24 Mayıs’ta Varna’dan İstanbul’a uğurlanacak ve yarışın ikinci ayağı da böylece başlayacak.

“Regatta”, 27-30 Mayıs tarihleri arasında 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’da da konaklayacak ve kent kutlamalarının odak noktası olarak İstanbul’a ve İstanbullulara eşiz bir şölen yaşatacak.

İstanbul’un ardından filo 3. ayak için yeniden yelken açarak Atina yakınında ve Attica bölgesindeki diğer tarihi ve kültürel kentlerin bulunduğu Yunanistan Lavrion’a, (4-7 Haziran) kadar yarışı sürdürecek.

Destekleyen

İMEAK Deniz Ticaret Odası

STS Bodrum’un yarışlara katılması için sponsorluk olan firmalar:

Türk Telekom (Ana Sponsor)
Sarıoğlu Denizcilik
Marin Türk
Kıran Holding- Tahir Kıran
Yusuf Mardin
Gemsan Tersanesi – Mustafa Öcal
Çeliktrans Tersanesi – Ahmet Ötkür
Ağaoğlu Denizcilik – Ahmet Ağaoğlu
Sigma Boya
Kaya Halat – Kemal Kaya
Onursan – Yılmaz Onur
Mim Tekstil – Raif Işıkoğlu
Dilsen – Nejat Dilşen
Neobulk - Berk Suyabatmaz
Mengi Yay – Hüseyin Mengi
Çekim Halat
Alarga Kumanya
Aycenk Kumanya
MarineDeal News

Kaptan Tahir Sarıoğlu, Türk Bayraklı yelkenlinin katılımı için destek oldu.

Kaptan Yusuf Mardin

 

 

Editör: TE Bilişim