Şişme botla Türkiye turu

Adana'nın Karataş ilçesinden 30 Martta şişme botla yola çıkan 44 yaşındaki denizci Hakan Güvenç, Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Türkiye kıyılarını botla dolaşmak için yola çıkan Güvenç, 17'inci durağı olan Marmaris'te sevenleri tarafından karşılandı.

Yaklaşık 17 yıldır denizle iç içe yaşadığını belirten Güvenç, gezisi sırasında Çocuk Kanser Derneğine yardım yapılmasının önemine dikkat çekmeyi ve denizciliği sevmenin pahalı bir uğraş olmadığı mesajını vermeyi düşündüğünü söyledi.

Güvenç, 6 beygir gücünde motoru olan 2.70 metrelik şişme botla çıktığı turunu Ağustos ayında Artvin'in Hopa ilçesinde bitirmeyi planladığını, böylece 4 bin 200 mil kat etmiş olacağını ifade etti.

Hava koşulları nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadığını, ancak ciddi bir sorunla karşılaşmadığını belirten Hakan Güvenç, 4 ay sürecek yolculuğunda 400 mili geride bıraktığını bildirdi.

''Kıyı seyri'' metoduyla yaptığı gezide sahilden en fazla 3 kilometre uzaklaştığını kaydeden Güvenç, şöyle dedi:

''4 bin 200 deniz mili uzunluğundaki yolculuğum sırasında 70 ila 80 limana uğrayacağım. Bu turu tamamladıktan sonra, seyir sırasından çektiğim görüntü ve fotoğrafları CD'ye kaydetmeyi düşünüyorum.''

Gündüz yol alan, geceleri de limanlarda konaklayan Güvenç, 15 bin YTL'ye mal olacak gezisi için yanında cep telefonu, dizüstü bilgisayarı, kamera ve fotoğraf makinesi bulundurduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''17 yıldır denizle iç içeyim. Bu sadece bir deniz yolculuğu değil. Göksu Deltası'nda bulunan ve nesli tükenmekte olan Nil kaplumbağalarına da dikkat çekmek istiyorum. Bununla beraber yurdumuzun güzelliklerle dolu birçok limanına uğrayacağım. Ayrıca planlanan takvime göre, en sakin olduğu döneminde Karadeniz'de olacağım ve yunus sürülerini görüntüleyeceğim.''

Kaynak: İnternet Haber

Editör: TE Bilişim