Kurduğu spor merkezini kardeşine devredip denizciliğe döndü

Serra Cerrahoğlu, ünlü armatör Eşref Cerrahoğlu'nun kızı. Babası hem patronu hem de en büyük akıl hocası. 

Cerrahoğlu, Washington'da uluslararası işletme eğitimi alıp uluslararası bir firmada da staj yaptıktan sonra 2001'de Türkiye'ye dönerek Cerrahgil Şirketler Grubu'nda operasyon bölümünde işe başlamış.

Bu dönemde operasyon işinin her türlü ayrıntısıyla uğraşmış. Bir süre sonra ise başka bir arayışa girmiş.

"O dönemde denizcilik piyasasının elverişsiz koşulları ve yeni yatırım arayışları Nişantaşı'nda bir 'Kendini İyi Hissetme Kulübü' açma fikrini doğurdu" diyen Cerrahoğlu, 2002'de Motus Wellness Center'ın temellerini atmış.

Yaklaşık 2 bin üyesi bulunan spor merkezinin kendisi için çok ciddi bir deneyim olduğunu söyleyen Cerrahoğlu, "İnsanla uğraşmak, sorun çözmek, sıfırdan başlayıp bir noktaya gelmek... Ben bütün bunları Motus'la öğrendim" diyor.

Üç ay önce Motus'u kız kardeşi Arzu Cerrahoğlu'na devreden Serra Cerrahoğlu, bugünlerde yeniden denizcilik günlerine geri dönmenin heyecanını yaşıyor.

"Ben bu işin içine doğmuş gibiyim. Sürekli çalan telefonlar, seyahatler, dur durak bilmeyen bir tempo.. İşte benim karakterimle uyuşan meslek" diyen Cerrahoğlu, denizcilik işine geri döner dönmez de bir atılım yapmış. Çin'e giderek 2 yeni gemi siparişi veren Cerrahoğlu, tanesi 40 milyon dolara mal olacak gemilerin 2010'da filoya katılacağını söylüyor. Babasının eleştiriye ve yeni fikirlere çok açık olduğunu belirten Cerrahoğlu, babasının bu vizyonu sayesinde yere sağlam basmayı öğrendiğini söylüyor. "Benim için o işte 'Eşref Bey', evde ise 'baba'dır" diyen Cerrahoğlu, en büyük şansının ise bir baba ve deneyimli bir işadamı olarak kendisine artı ve eksilerini gösteren bir yol göstericiye sahip olması olduğunu anlatıyor. 

Kaynak: Hürriyet

Editör: TE Bilişim