Satılık ve Kiralık Yüzen Daireler!

Amerikan şirketi Utopia Resedences, 2013 yılında içinde satılık ve kiralık daireler bulunan büyük yolcu gemisi inşa edecek.

Los Angeles Times'ın haberine göre, uzunluğu 301 metre ve ağırlığı 105 bin ton olacak gemi, 1,1 milyar dolara mal olacak. 400 odanın yarısı belli süreler için kiraya verilecek, diğer yarısı daimi ikametgah olarak satışa sunulacak gemide, 126 metrekare ile 594 metrekare arasında değişik büyüklüklerdeki dairelerin fiyatları 3,7-26 milyon dolar arasında değişecek.

Utopia Resedences'in başkanı David Robb, kişilerin sadece satın alacakları daire üzerinde hak sahibi olacağını, yüzme havuzları, tenis kortu, açık hava sineması, mini golf alanları, mağaza ve restoranlardan istifade edebileceğini, ancak geminin ortak alanları ve geminin işletmesinde hak sahibi olmayacağını belirtti.

Gemi sakinlerinin, gemideki altyapı, güvenlik ve kapıcı hizmetleri ile diğer hizmetlerden istifade etmek için düzenli olarak para ödeyeceğini belirten Robb, şimdiden dairelerin yüzde 16'sı için ön talep aldıklarını kaydetti.

Yolcuları ve sakinlerine değişik kültürel ve sportif etkinlikleri izleme olanağı sunacak gemi, Cannes Film festivali sırasında Akdeniz'de Fransa'nın güney sahillerinde, Rio festivalinde Brezilya kıyılarında demirleyecek ve sakinlerine havai fişek gösterisi izletmek için yeni yıl arifesinde Sydney'e gidecek.

Editör: TE Bilişim