Infiniti’nin Güçlü ve İhtişamlı Amiral Gemisi QX56, Çok Özel Bir Tekneye Dönüşüyor Infiniti’nin amiral gemisi olan SUV segmentindeki efsanevi QX56, aynı ihtişama sahip olan özel bir tekneye ilham verdi. Nashville State Community College otomotiv teknik eğitimi programı öğrencileri, QX56’nın 400 beygir gücündeki efsanevi motorunu ve lüks donanımını, bir tekneye aktarıyorlar. Sadece bir adet üretilecek olan bu benzersiz tekne, Infiniti QX56 kalitesi ve görkemini denizlerde yaşatacak.

 Yüksek performans, kalite ve tasarımı buluşturan premium otomobil markası Infiniti, benzersiz bir deneyime daha imza atıyor. Deri kaplamalı 7 kişilik iç mekâna ve dünyanın ilk Araoun View monitörüne sahip olan, SUV segmentinin görkemli modeli Infiniti QX56’nın gücü ve ihtişamı, özel bir tekneye transfer oluyor. Infiniti’nin 400 beygir gücündeki V8 motorunun aktarıldığı tekne, QX56 ile aynı lüks, performans ve işçilik özellikleriyle donatılıyor.

 Infiniti lüks tekne projesinde, QX56 motorunun sökülmesi ve deniz şartlarına hazır hale getirilmesi aşaması tamamlandı. Infiniti mühendislerinin yanı sıra Tennessee Technical Center ile Nashville State Community College otomotiv teknik eğitimi programı öğrencilerinden oluşan bir ekip, ilk olarak 2011 model Infiniti QX56’nın 5,6 litrelik motorunu ve 7 vitesli otomatik şanzımanını söktü. Infiniti, aracın kalan bölümünü, otomotiv eğitiminde kullanılması amacıyla Tennessee Tech’e bağışladı.

 Okulun öğretmenleri tarafından denetlenen operasyon, sadece motoru bulunduğu yerden çıkarmakla sınırlı değil. Aynı zamanda marş ve elektronik kontrol ünitesi gibi komponentleri kullanarak aracın dışında motorun nasıl çalışacağını belirlemek ve tekneyi çalıştırmak için gerekli olmayan hidrolik direksiyon pompası gibi tekneyi çalıştırırken gerekli olmayan sistemleri de sökmek gerekti. Ayrıca günümüzün gelişmiş motorlarının elektronik, kumanda, işlemci ve emisyon sistemlerinin karmaşıklığı göz önünde bulundurulduğunda, Infiniti QX56 motorun üretildiği Tennessee Eyaleti’nin Decherd Şehrindeki üretim tesisinde, mühendisler motorun suda da, karada gösterdiği performansı sağladığından emin olmak için uzun süre çalıştılar.

 Mükemmel bir güç

 Infiniti Amerika Başkan Yardımcısı Ben Poore, “Arabayı atın önüne koşmak” deyimine uygun benzersiz deneyimle ilgili şunları söyledi:

 “QX motorundan güç alan lüks tekne projesinin ortaya çıkışı, kendi aramızda konuşurken, büyük boy SUV aracımızın mükemmel bir çekici olabileceğinden ve tonlarca ağırlık, çok sayıda insan ve yüklerini taşıyabileceğinden söz etmemize dayanıyor. Çekmek için QX’ten ilham alan standartlarda, güçlü ancak yakıtı tasarruflu kullanan motorundan başlayıp XM® uydu radyo sistemi, NavWeather™ ve Bose® hoparlörlerin yanı sıra Infiniti imzasını taşıyan analog saatle devam eden özel donanımlı bir tekneden daha iyi ne olabilirdi? Özellikle Infiniti QX motorlarının, Tennesse Decherd’de üretilmeye başlandığından beri bölge halkından öğrencilerin projeye dâhil olduğunu görmek gerçekten çok güzel oldu. Bu otomotiv programlarına dâhil olarak Teknik Merkez’e bağışlamış olduğumuz Infiniti QX motor sayesinde bir şeyler öğrenen öğrencilerin bir gün iş hayatına atılmaları ve şirketimiz bünyesinde veya Infiniti perakende müşteri hizmetlerinde çalışmaya başlamaları en büyük arzumuz.”

 Teknenin ismi sosyal medyada seçiliyor

Projeyle ilgili tüm detayları anında paylaşmak amacıyla sosyal medyanın yoğun bir şekilde kullanıldığı proje, aynı zamanda teknenin ismini de sosyal medya üzerinden seçecek.

facebook.com/infiniti ve twitter.com/infinitinews adreslerinden projeyi takip eden site üyeleri ve takipçileri, çok yakında Infiniti motora sahip teknenin ismini belirleme şansına da sahip olacak.

 INFINITI Hakkında

 Japon premium otomobil markası INFINITI, markasının söz verdiği “ilham veren performans” konseptini, canlandırıcı performansı, hisleri ayağa kaldıran tasarımı ve ileri teknolojisiyle sedan, coupe, SUV ve birden fazla sınıfa mensup modellerden oluşan geniş bir ürün yelpazesinde yansıtıyor. Dünya çapına dağılmış özel INFINITI Centre’lar ağı aracılığıyla yeni ürünlerini pazara sunmaya devam eden INFINITI, müşterilerine otomobile sahip oldukları sürenin tamamı boyunca olağanüstü bir konukseverlik vaat ediyor. Benzersiz INFINITI dünyasını anlatan sözcüklerden biri olan ve INFINITI’nin marka dergisine adını veren Adeyaka ise Japonların bir şeyi çok beğendiklerinde kullandıkları bir sözcük ve “dünyadaki tüm renkleri görebilme özgürlüğü” anlamına geliyor.

 

Editör: TE Bilişim