Okyanusların derinliklerinde neler var? Dev su altı canavarları, karanlık ortam, onlarca batık gemi gerçek mi? Eğer metrelerce derinliğe dalarsanız nelerle karşılaşacaksınız, şimdi bunları bir görelim.

Okyanusların derinliklerinde neler var? Real Life Lore, yaptığı bir videoda bize bunlardan bahsetti. Şanslıyız ki çoğumuz pek de derinlere gidemiyoruz, gitmek istesek bile vurgun yeme riski bizi engelliyor. Su basıncının insan vücudunu bu kadar etkilemesi bir bakıma iyi, çünkü derinlere daldıkça birçok deniz canavarıyla karşılaşabiliriz.

Empire State veya Burj Khalifa gibi binaları ters çevirip suya daldırsak; koca okyanusta, çok ufak bir derinlik ifade ediyor.

1000 metrenin altı tamamen karanlık ve dev mürekkepbalıkları ile dolu. Daha da derinlere inildikçe, neredeyse dünyamızdan saymayacağımız deniz canavarları ile karşılaşmaya başlıyoruz. Tabii ki bir insan buraya dek inemez; çünkü basınca dayanamaz. Siyah ejderhabalıkları, Titanik gibi gemilerin enkazları ve kalıcı karanlıklardan örülü; bambaşka bir dünya olan bu seviyeler gerçekten de tüyleri ürpertecek cinsten. Bilinen en derin yer 10.732 metre ile Pasifik Okyanusu’nda. Okyanusların yalnızca %5’inin su altı haritası çıkarıldığı düşünülürse, bilgimiz biraz sınırlı gibi.

Peki neler biliyoruz, seviye seviye su altına insek; nelerle karşılaşırız? Videoda tüm cevapları bulacaksınız.

Editör: TE Bilişim