Nuh'un gemisi yarın açılacak

Greenpeace tarafından küresel ısınmaya dikkat çekmek ve dünya liderlerine çağrıda bulunmak için inşa edilen ''Nuh'un Gemisi'' yarın Okan Bayülgen'in okuyacağı Uluslararası Ağrı Bildirgesi ile halka açılacak.

Greenpeace'in hazırladığı proje kapsamında, Ağrı Dağı'nda olduğuna inanılan, Nuh Peygamber'in tufandan kurtulduğu geminin bir benzeri Türk ve Alman ekipleri tarafından inşa edildi.

Geminin açılışı için Ağrı Dağı'na gitmek üzere uçakla Van'a gelen Okan Bayülgen, yarın sabah 7'de, Uluslararası Ağrı Bildirgesini okuyacağını ifade ederek, ''Benim bu bildiriyi okumamı istediler. Bu görevle geldim. Ben onlara sadece destek veriyorum'' dedi.

Greenpeace Nükleer Silahsızlanma Kampanyası Sorumlusu Aslıhan Tümer de yarın saat 07.00 sıralarında geminin açılışının yapılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Gemimiz, küresel ısınma sorununa dikkat çekmek için açılıyor. Biz bu gemiyle birlikte siyasi liderlere şu mesajı yolluyoruz. Halen çok geç değil. Eğer zamanında harekete geçilebilirse iklim değişikliğinin felakete varacak sonuçları engellenebilir. Bunun için yapılması gerekenler çok net. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımların arttırılması, enerjinin akıllı kullanımına yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Ayrıca nükleer ve kömür gibi fosil yakıtlara yönelik enerjilerin kullanım teşviklerinin kaldırılması gerekir.''

Bayülgen ve bazı Greenpeace üyeleri kara yoluyla Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine hareket ettiler.

Kaynak: SABAH

Editör: TE Bilişim