MSC Magnifica’nın ilk kabuklu yolcusu

40 yıl önce ünlü okyanus bilimci Jacque Cousteau tarafından kurtarılan Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağası Isabella, MSC Magnifica’nın ilk kabuklu yolcusu oldu.

30 yıl boyunca Stuttgart Müzesi’nin akvaryumunda yaşadıktan sonra götürüldüğü İtalya’nın Napoli Zooloji İstasyonu’nda 10 yılını tamamladı. Bir metre uzunluğundaki kaplumbağa Isabella’nın doğal ortama dönmesi ve burada üremeye hazır olup olmadığının gözlemlenmesi amacıyla bir kurtarma ekibi oluşturuldu. İşte tam bu noktada da yardım çağrısına memnuniyetle olumlu cevap veren MSC Cruises devreye girdi. Isabella MSC filosunun en yenisi MSC Magnifica gemisiyle İtalya’nın Bari şehrinden hareket edip, İzmir’e ulaştı. Isabella, gemide özel olarak hazırlanmış iki havuzda seyahat etti. İki günlük yolculukta Isabella’ya eşlik eden iki İtalyan zoolog, misafirlere deniz kaplumbağasını tanıtıp, biyolojik çeşitliliği korurken karşılaşılan zorlukları, alınan riskleri anlattı.

Bilim adamları, Isabella’yı Türkiye’nin deniz kaplumbağalarının üremesine elverişli üç sahilinden biri olan, dünyaca ünlü İztuzu Sahili’ne bırakacak olan Pamukkale Üniversitesi’ndeki meslektaşlarına emanet ettiler.

Editör: TE Bilişim