Hızını alamayan milyarlık yarış atı denize uçtu

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde denize uçan yarış atını kurtarmak için tur tekneleri ve sahibi seferber oldu.

Yarım saat süren uğraşın ardından kıyaya çıkarılan at kurtarılamadı.

Bursa'nın tatil beldelerinden Kurşunlu'da onlarca tatilcinin arasında koşan yarış atı denize uçtu. Atının denize uçtuğunu ve açıklara gittiğini gören sahibi de arkasından atladı.

Ancak başarısız olan atın sahibi çevredeki teknelerden yardım istedi.

Bu sırada Kurşunlu İskelesi'ne demir atan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait mavi tur teknesi, içindeki yolcularla birlikte tekrar denize açılarak atın önünü kesti. Bütün yolcuların olayı merak ederek sağ tarafa gitmesiyle tekne sağa doğru yatmaya başladı.

Kaptanın anonsları üzerine vatandaşlar tekrar dağılarak teknenin alabora olmasını önledi. Denizde can çekişen at ise sahibi tarafından balıkçı kayığı ile yakalandı. Vatandaşların yardımı ile kıyıya çıkarılan yarış atı kurtarılamadı.

Olayı görerek kamerasına kaydeden Nurten Meldek isimli vatandaş ise, "Bir atın denize doğru ilerlediğini gördük. Vatandaşlar atın sahibine yardımcı olmak istedi. Tekne iskeleye yanaşmışken tekrar denize açılarak atı kurtarmaya çalıştı. At belli bir noktadan sonra boğulma tehlikesi yaşadı, kıyaya çıkarıldı ama kurtarılamadı" dedi.

Editör: TE Bilişim