Türkiye’nin bir çok bölgesi kar ve soğuk hava ile mücadele ederken, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yazdan kalma bir gün yaşandı. Sıcak havayı fırsat bilen yerli yabancı turistler deniz keyfi yaptı.  

İlçede, hava sıcaklığının 22 dereceye çıkması üzerine plajlar hareketlendi. Güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler denizin keyfini çıkardı. bazı kişiler, deniz kenarındaki kafe ve çay bahçelerini doldururken güneşli havayı gören aileler küçük çocuklarını park ve bahçelere götürdü. çok sayıda vatandaş ise oltalarını denize sallayarak 'Rastgele' dedi.

Erzurum’dan oğlunu ziyarete gelen İbrahim Demir, “Oğlumun yanına gelmiştim. Erzurum’da hava eksi 20 derecelerde ,soğuktan donuyoruz. Ama buraya gelince çok şaşırdım. Kendimi tatilde zannettim. Çok güzel bir memleket “ diye konuştu. 

Spor müsabakaları için Iğdır’dan Marmaris’e gelen Ozan Kalaycı ise “İlk defa kış ortasında denize gireceğim. Iğdır’da kış ortasında sokağa bile çıkamazken burada denize gireceğim, farklı bir deneyim olacak” şeklinde konuştu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar artarak devam edeceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim