Denizin büyüsüne kapılmamak pek zor... Birçok kişi iyot kokusunu içine çekip, rüzgarın esintisini yüzünde hissedince denizden ayrılmak istemez. Son yıllarda denize, teknelere, su sporlarına öncelik veren şirketlerin hareket noktası da bu; denizin çağrısı... Tabii işin bir de 'realist' yönü olduğunu unutmamalı.

Denize ve deniz sporlarına ilginin artmasıyla birlikte, birçok şirketin de bu alana yatırım yaptığını görüyoruz; birçok yelken yarışının sponsorlarının ünlü lüks markalar olması gibi. Volvo Ocean Race gibi... Yerel olarak da yapılan birçok etkinlik artık şirketlerle anılır hale geldi, Türkiye'de Shop&Miles, Arkas, Denizbank ilk aklımıza gelenler... Su sporlarının yanı sıra işin bir de üretim kısmı var; dudak uçuklatan (hem fiyatı, hem özellikleriyle) yelkenliler, motorbotlar, megayatlar, sürat tekneleri... Her suya indirilen tekne, öncekilere fark atıyor.

Birçok şirket artık ya tersanelerle ya da tasarımcılarla işbirlikleri yapıyor. Bu alana son giren şirket Infiniti...

İHTİŞAM VE KALİTE TEKNEYE TAŞINDI

Yüksek performans, kalite ve tasarımıyla dikkat çeken lüks otomobil markası Infiniti de denize açılmaya karar verdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre deri kaplamalı 7 kişilik iç mekana ve dünyanın ilk around view monitörüne sahip olan, SUV segmentinin görkemli modeli Infiniti QX56'nın gücü ve ihtişamı, özel bir tekneye transfer oluyor. Infiniti'nin 400 beygir gücündeki V8 motorunun aktarıldığı tekne, QX56 ile aynı lüks, performans ve işçilik özellikleriyle donatılıyor.

Infiniti lüks tekne projesinde, QX56 motorunun sökülmesi ve deniz şartlarına hazır hale getirilmesi aşaması tamamlanmış. Infiniti mühendislerinin yanı sıra Tennessee Technical Center ile Nashville State Community College otomotiv teknik eğitimi programı öğrencilerinden oluşan bir ekip çalışmaları yürütüyor. Infiniti Amerika Başkan Yardımcısı Ben Poore, QX motorundan güç alan lüks tekne projesinin ortaya çıkışını şöyle anlatıyor: Kendi aramızda konuşurken, büyük boy SUV aracımızın mükemmel bir çekici olabileceğinden ve tonlarca ağırlık, çok sayıda insan ve yüklerini taşıyabileceğinden söz ettik. Özel donanımlı bir tekneden daha iyi ne olabilirdi?

Chanel, Güney Fransa'da

Chanel'in ünlü tasarımcısı Karl Lagerfeld, 2012 yılı Cruise Koleksiyonu'nu Güney Fransa sahillerinde tanıttı. Koleksiyonda yine deniz, denizciler hakimdi...

Louis Vuitton'dan yelkencilere özel saat

Louis Vuitton, birçok ürünün tasarımında denizden faydalanıyor ancak bu yıl sadece denizciler için özel bir saate imza attı. Tambour serisinin ikinci ürünü olan Tambour Regate Navy'yi çıkardı. Bu saatin özellikleri oldukça farklı. Çünkü 10 dakikalık geri sayım özelliğine sahip kronometresi var, tamamen yat yarışçıları düşünülerek bu özellik eklenmiş. Ana gösterge saniyeler için; dakikalar için başka bir gösterge var. 100 metreye kadar suya dayanıklı, safir kristal ön ve arka yüzle kauçuk kordonu var. Bu özel saatten sadece 250 tane üretildi.

Gucci'nin zarafeti Riva'da
90. yılını kutlayan Gucci, yıldönümüne özel bir işbirliğine imza atarak bir İtalyan markası olan Riva ile 'Aquariva by Gucci'yi hazırladı. 2010'da kamuoyuna tanıtılan bu özel tekne için 'zarafetin ve cazibenin mükemmel bir yaşam stiliyle harmanlandığı 'La Dolce Vita' zamanlarına da atıfta bulunuyor' deniyor.

Riva'nın üreticisi Ferretti Group Başkanı Norberto Ferretti '33 feet uzunluğa sahip, etkileyici hatlarıyla ve ayrıntılarına gösterilen özenle Aquariva, Riva'nın denizcilik dünyasındaki yolculuğunu en iyi şekilde temsil ediyor' diyor. Gucci'ye özgü bir tarzda parlak beyaza boyanmış fiberglas tekne, Riva ustalarının kusursuz işçiliğiyle şekillenen (10 kat fırça, 10 kat spreyle uygulanan 20 katmanlı) klasik vernik kaplamalı, hem kokpitte ve güvertede hem de katlanabilir tavan kapağında kullanılan maun döşemeleri var. Koltuklarda ve güneşlenme güvertesinde kullanılan, üzerinde Guccissima amblemi bulunan su geçirmez kumaşların yanı sıra yatak döşemeliği olarak da Gucci'nin beyaz pamuklu kumaşı kullanılmış. Kısaca her şey göz kamaştırıyor.

Yelkenci patrondan özel koleksiyon

Usta bir denizci olan Cem Hakko, sahibi olduğu Vakko'nun koleksiyonlarından birini denize ayırdı. Vakko Cruise, özel teknelerin konforunu artırmak için, kamara, güverte ve ekiplere özel, tasarım koleksiyonlar sunuyor. Bu koleksiyonlar, teknelerini özgün parçalarla döşemek isteyenler için tasarlanıyor. Kamara takımlarını zevk ve ihtiyaçlarına göre düzenlemek ve kişiselleştirmek isteyenler için tüm koleksiyon, geniş seçenek sunacak şekilde sipariş üzerine yapılabiliyor.

Motor Rolls Royce'tan

Dünyaca ünlü yat tasarım şirketi Strand Craft, süper bir yat tasarladı adı da 122. Bu yatın kıç tarafına bir garaj koydu, garajın içine de el yapımı Tender marka süper bir otomobil. Yatı satan alanlara otomobil hediye, işbirliği yapılan şirket Rolls Royce...

Editör: TE Bilişim