Skandal gazeteci Bodrum'da belgesel çekiyor

 
Geçen yıl Bağdat'ta yaşadığı skandal aşkla dünya medyasının gündeminde uzun süre kalan CBS muhabiri Lara Logan, Türkiye’nin su altı zenginliklerini tanıtmak amacıyla Bodrum’a geldi.


İlçede kameramanları ile bir hafta kalan ve tüplü dalış yapan Logan, Ege ve Akdeniz’deki tarihi batıkları ‘60 Minutes’ (60 dakika) programında Dr. Robert Ballard ve Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Tanıtım ve Sanat Vakfı (BOSAV) Başkanı Tufan Turanlı ile birlikte tanıtacak.

ABD medyasının dünyaca ünlü isimlerinden olan, Bağdat’ta yaşadığı aşk ilişkileri ile gündeme gelen 37 yaşındaki Lara Logan, iki hafta önce Bodrum’un Yalıkavak Beldesi'ne geldi.

Logan, Titanik başta olmak üzere Bismark, Lusitania gibi bir çok batık gemiyi bulan Dr. Robert Ballard’ın araştırma merkezi olarak kullandığı dünyaca ünlü Naitulus gemisinde Türkiye’nin su altı hazineleri ve kültür varlıkları ile ilgili olarak program hazırladı. ‘60 minutes’ programı yapımcısı Maxwell McCellan, ses kayıt teknisyeni Jay Enyart, kameramanlar Frederick Allen ve Peter Norton ile Bodrum’a gelen Logan, Amerikan Deniz Araştırma Vakfı (Ocean Exploration Trust) Başkanı Dr. Ballard ve BOSAV Başkanı Tufan Turanlı ile buluştu. Ekip Naitulus gemisiyle Bodrum Yassıada, Gümüşlük, Tavşan Burnu ve Datça İlçesi'ndeki Knidos harabelerinde çekim yaptı. Dr. Ballard ve Turanlı programa konuk konuşmacı olarak katıldı. Logan batıkları yakından görmek için tüplü dalış yaptı.

CBS News’ta önümüzdeki Ocak ayında yayınlanacak programda, Ege ve Akdeniz’de bulunan Knidos, Doğu Roma Batığı, Yassıada, Pabuçburnu, Yalıkavak, Taşucu batıklarının da aralarında bulunduğu 12 batığa yer verildi. ‘Türkiye’nin Sualtı Hazineleri’ programını ABD’de yaklaşık 20 milyon kişinin izleyeceği belirtildi.

BATIKLAR AMERİKALI ZENGİN TURİSTİ BODRUM’A ÇEKECEK

BOSAV Başkanı Tufan Turanlı, dünyanın en önemli televizyon kuruluşu ve yapımcısının Türkiye’nin su altı hazinelerini ve kültür varlıklarını tanıtmasının önemine değinerek, şöyle dedi: “Son yıllarda ABD’li zenginlerin dikkatini Bodrum ve Ege kıyılarına çekmeyi başardık. Bu program da da su altı zenginliklerini görecekler. Program, ülkemizin tanıtımında önemli rol oynayacak. Milyonlarca dolar verseydik böyle bir tanıtım yapamazdık. Logan, konuk ettiğimiz bir hafta içerisinde yoğun tempo ile çalışması, işini iyi yapması ve sevecen tavırları ile gemi mürettabatı ve çalışanların büyük sevgisini kazandı. BOSAV olarak ABD’nin en etkin ve en çok izlenen programında Bodrum ve çevresini tanıtabilmekten gurur duyuyoruz. Çekimlerimiz sırasında bize her türlü desteği veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı ve diğer tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin su altı hazinelerini görünce büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Logan önümüzdeki yıl da Efes ve Meryemana’da program çekimi yapacağını söyledi.”

BAĞDAT'I KARIŞTIRAN AŞK SKANDALININ KAHRAMANIYDI

Logan geçen yıl Bağdat'ta yaşanan 'aşk üçgeni'nin kahramanlarından biri olarak gündeme gelmişti.

National Enquirer dergisinin "seks skandalı" başlığı ile kapağına taşıdığı olay 2008 yılının haziran ayında güdeme gelmiş ve kamuoyunda uzun süre "Bağdat'ı sarsan aşk bombası" olarak anılmıştı.

Derginin iddiasına göre Lara Logan, ABD Dışişleri Bakanlığı adına Bağdat’ta taahhüt işleri üstlenen Joe Burkett ile ilişki kurmuş ve Burkett de Teksas’taki karısı Kimberly Burkett’i boşamak üzere dava açmıştı. Bunun üzerine bunalıma giren kadın aşırı dozda uyku ilacı alarak intihara yeltenmişti.

Aşk üçgeni Bağdat-Teksas hattıyla sınırlı kalmamış Bağdat’ta bir başka aşk üçgeni daha yaşanmıştı. İddiaya göre Lara Logan’ın, CNN’in yıldız muhabirlerinden Michael Ware ile de ilişkisi vardı. İki erkek Bağdat’taki bir "güvenli evde" karşılaşmış ve yumruk yumruğa dövüşmüşlerdi.

National Enquirer’in iddiasına göre Bağdat’ta yaşanan bu "seks skandalı", CBS’in akşam haberleri sunucusu Katie Couric’i deliye döndürmüş Couric, Lara Logan’ın CBS haber kadrosuna, özellikle de kadın gazetecilere leke sürdüğünü ileri sürmüştü.

LARA LOGAN / 1

Editör: TE Bilişim