Koç, 'Deniztemiz' Mankeni Oldu 1 Milyon Dolar Gelir Bekleniyor
 
Zen Diamond temiz deniz için özel 8 takı tasarladı. Rahmi Koç’un da aralarında bulunduğu iş ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri gönüllü model oldular.

Rahmi Koç tarafından kurulan Deniztemiz/Turmepa’nın balosunda satışa çıkacak 8 değerli takıdan 1 milyon dolar gelir bekleniyor. 

TÜRKİYE’nin önde gelen mücevher firmalarından Zen Diamond, denizlerin temizlenmesi projesini üstlenen Deniztemiz/Turmepa ile ilginç bir projeye imza atarak iş ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerini objektiflerin karşısına geçirdi. Zen Diamond’ın proje için özel olarak tasarladığı 8 takıyla birlikte Rahmi Koç, Tuncay Özilhan, Suzan Sabancı Dinçer, Caroline Koç, Monik Benardete, Siren Ertan Çarmıklı ve Can Has poz verdi. Rahmi Koç tarafından kurulan Deniztemiz/Turmepa’nın 6 Kasım’da yapılacak balosunda açık artırma ile satışa çıkacak 8 değerli takıdan 1 milyon dolar gelir bekleniyor.

100 BİN YTL HARCADI: Zen Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, proje için 100 bin YTL ayırdıklarını belirterek, sosyal sorumluluk projesi olarak denizlerin temizlenmesini çok önemsediklerini anlattı. Her birinden sadece birer tane tasarlanan 8 takıyı satın alanların eşsiz bir ürüne sahip olacağının altını çizen Emil Güzeliş, açık artırmada elde edilmesi beklenen 1 milyon dolar gelirin Deniztemiz/Turmepa’ya bağışlanacağını söyledi.

DEĞERLİ TAŞLAR: Sekiz özel takının en ucuzu 20 bin dolardan başlıyor. Koleksiyondaki sekiz takının tamamı pırlanta, zümrüt, yakut, safir gibi değerli taşlara sahip. Emil Güzeliş koleksiyonun muhteşem olduğunu belirterek, "İçinde gerçekten sanat eserleri var" dedi. Emil Güzeliş projenin önemini ise şu sözlerle açıkladı: "Ekonomimize, sağlığımıza ve refahımıza büyük katkısı olan denizlerimizi korumak, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik."

PROJEYİ EŞİM YÖNETTİ: Yaklaşık sekiz ay süren projeyi en başından itibaren haber spikeri olan eşi Şükran Güzeliş’in yönettiğini kaydeden Emil Güzeliş, "Mücevherlerin tasarımından konsepte, projenin gelişiminden fotoğrafları çekilecek ünlülere kadar her şeyi eşim organize etti. Fotoğraf çekimini de yine kendisi gerçekleştirdi" diye konuştu.

HEPSİ HEVESLE YAPTI: Şükran Güzeliş ise, projede yer alarak objektif karşısına geçen isimlerin hiç bir zorluk çıkarmadığını, hevesle gönüllü olduklarını anlattı. Şükran Güzeliş, iş ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin fotoğraf çektirmeye sıcak baktığını da vurgulayarak "Hepsi çok meşgul insanlar olmalarına rağmen bazıları yarım gününü bazıları bütün bir gününü ayırarak çekimlere katıldı. Seve seve kabul ettiler. Sonuçta çok güzel bir iş ortaya çıktı" dedi.

Takıların isimleri mankenlerinden

PROJE kapsamında tasarlanan 8 takıya isimlerini de mankenleri verdi:

Rahmi Koç: Denizden Gelen Uğur

Tuncay Özilhan: Denizin Sultanları

Suzan Sabancı Dinçer: Hayatın Keyfi

Caroline Koç: Denizin Nefesi

Monik Benardete: Enginlerdeki Yıldızın Öyküsü

Siren Ertan Çarmıklı: Denizin Köpüğü

Can Has: Efsaneleri Çağrıştıran Zerafet 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim