'Karayip Korsanı'nın yatına Türk aküsü

Gösterildiği tüm ülkelerde önemli gişe hasılatı elde eden “Karayip Korsanları” adlı filmle adını duyuran ünlü aktör Johnny Depp'in, Türk iş adamı Cengiz Yalçın'dan satın aldığı ve Marmaris'teki bir tersanede restore ettirdiği yata, Türk malı akü takıldığı bildirildi.

Akü firması sahibi Mehmet Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, üretimine geçen yıl başladıkları ve kısa sürede patentini alıp satışını yaptıkları jel akülere ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Tuzla tersanelerinde yeni yapılan veya tamir edilen gemi ve yatlara kendi akülerinin takıldığını dile getiren Çavuşoğlu, Marmaris'teki bir tersanenin de Johnny Depp'in yatına takılmak üzere, bu bölgedeki bayilerinden akü talebinde bulunduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Johnny Depp'in, Atatürk'ün yatı “Savarona”ya benzeyen yatına 10 adet kendi akülerinden takıldığını dile getirirken, “Bizim aküler, oksitlenme, sızıntı ve patlama olmadığı için giderek daha fazla tercih edilmeye başlandı. Türkiye'de büyük ilgi görüyoruz. Ancak, akülerimizin kalitesi yurt dışında da tanınıyor” dedi. Ürettikleri jel akülerle ilgili gerekli kalite belgelerini aldıklarını ifade eden Çavuşoğlu, ayrıca bu akülere çalışma şartlarına göre 5 yıla kadar garanti verdiklerini anlattı.

Çavuşoğlu, jel akülerin en önemli özelliğinin raf ömrünün uzunluğu olduğunu vurgularken, şunları kaydetti: “Bu aküler, rafta veya araca takılı halde 9-12 ay beklemeden sonra bile sorunsuz çalışıyor. Bu çok önemli bir avantaj. Akülerimiz, Avrupa'da üretilenlerden çok daha güvenli ve kaliteli. Tersane yetkilileri de ABD'li ünlü müşterilerine mahcup olmamak için bizim aküleri tercih etti.” Mehmet Karabeyoğlu ve Tanju Kalaycıoğlu'nun sahibi olduğu yatçılık firması tarafından üretilerek 2000 yılında suya indirildiği öğrenilen 43.6 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki “Anatolia”, sinema salonu ve Türk hamamı gibi konfor özellikleriyle biliniyor. Tasarımından üretimine kadar Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle yapılan yatta, 5 kamara bulunuyor.

A.A.- Hürriyet

Editör: TE Bilişim