Johnny Depp'in Anatolia'sı

Foto galeri 40'ıncı yaşını yenilenen konseptiyle karşılayan Hafta Sonu dergisi, çarpıcı haberlerle yine magazin gündeminin nabzını tutuyor. Magazin haberlerinin yanı sıra moda, güzellik, dekorasyon, kültür-sanat haberlerine de yer veren derginin dün piyasaya çıkan sayısında, "Karayip Korsanları" serisinin başarılı aktörü Johnny Depp’in bu yılın başında satın aldığı Türk yatı Anatolia (Anadolu) da var. Dünyanın en lüks yatları arasında yer alan bu yatın fotoğraflarını ilk kez Hafta Sonu yayınladı.

Nato müteahhidi Faruk Yalçın’ın kardeşi Cengiz Yalçın'ın Marmaris’teki Turkuaz Yatçılık’da yaptırdığı Anatolia, Atatürk'ün yatı Savarona'nın yavrusu olarak da biliniyor. 2000 senesinde suya indirilen yatın iç ve dış dizaynı Tanju Kalaycıoğlu imzasını taşıyor. 5 milyon dolara mal edilen Anatolia, 5 özel kamarasıyla 11 misafir ağırlama kapasitesine sahip.

44 metrelik yatın ana salonunda iki koltuk, yemek masası, büyük bir sehpa ve plazma televizyon bulunuyor. İçinde bir çalışma odası ve banyo bulunan suit odalardaki sade tarz ise tablolarla zenginleştirilmiş. Yatta Türk hamamı ve sinema salonu da bulunuyor. Ünlü oyuncunun sadece resimlerini görerek satın almaya karar verdiği yat, İngiliz broker şirketi Nigel Burgess aracılığıyla aktöre satılmış. Yani Depp, bundan böyle bir Türk yatıyla denizlere açılacak.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi: 17 Mart 2007

Editör: TE Bilişim