Kaptan Haber Orkestrası bu kez boğaz gezisinde bir araya geldi 

Denizcilerin Whatsapp grubu Kaptan Haber Orkestrası katılımcıları düzenledikleri 2. buluşma toplantısı için boğaz gezisinde bir araya geldi. İlk buluşma 30 Ocak 2018 tarihinde Pendik marinada bulunan bir Balkan restaurantında gerçekleşmişti.

Denizcilik sektörünün sivil toplum kuruluş başkanları, armatörleri, kaptanları, mühendisleri, çalışanları,ceoları, genel müdürleri, sigorta kuruluş temsilcileri, patronları, avukatları bu kez İstanbul Boğazında düzenledikleri tekne gezinde bir araya geldiler. Sabah saatlerinde boğazın en güzel teknelerinden Beyaz Martıda kahvaltı ile başlayan gezide katılımcılar; İstanbul Boğazını Fulya Tekin İstikbal'den , dünyanın en zorlu suyolunu İstanbul Boğazı trafiğini ve ayrıntılarını ise Kaptan Cahit İstikbal'den dinleme fırsatı buldular.

 Grup üyelerinden bir çok kişi platforma güzel gezi için mesaj bırakıp tekrarını istediler. Katılımcılardan Harun Şişmanyazıcı boğaz gezisi sonrası  Kaptan Haber Orkestrası platformuna duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Gemiden bir sepet,sepet de yeşil ve olgun 10 larca üzüm salkimi Her salkimda onlarca tane, ne buyuk ,ne küçük hepsi bir boyda,hepsi aynı lezzet de. Yuzlerce tane,her tane bir salkımda ,her salkmm bir arada sepet de.
Bağ bozumu mu kardeş, yoksa 3000 yıl öncesinden bir tören mi, yoksa köpüren denize sunu mu? Tarihin sesimi anlatılan ,yoksa boğaz mi dile geldi? Ya da ruzgarin türküsü mü çalan. Poyraz mı ,yoksa lodos mu esen?
Kim demis, salkımda taneler birbirini bilmez diye... Yalandır dostlar hepsi dost ,hepsi kardeş, garipseme koçani ,sevgidir o birlikteliğin  asıl olan temeli. Denizdir seni taşıyan sepeti su üstünde tutup sonsuzluğa taşıyan.
Degerli orkastra mensuplari bu gun bu nadide şehrimizin ortasında akan nehirde  sayenizde  güzel bir senfoni dinledik,kulağımızın pası silindi. Hepinize çok teşekkür ederim. Emegi geçenleri kutlar, yenilerine sebep olmasını dilerim."

 Harun Şişmanyazıcı

Editör: TE Bilişim