Yatla dünya turu
 
"Vagabond" isimli 12.8 metre boyundaki yatlarıyla dünya turuna çıkan İstanbullu Ali ve Nilgün Gündüz çifti, 4.5 ayda binlerce kilometre yol kat ederek Kanarya adalarına ulaşmayı başardı.

Yıllardır yatla yolculuk yaptıklarını ve birçok yat rallisine katıldıklarını belirten Ali ve Nilgün Gündüz çifti, emekli olmalarının ardından dünya seyahatine çıkmayı uygun bulduklarını belirterek, "Çocukluğumuzdan bu yana içimizde kalan bir merakı sonunda gidermek için yatla dünya seyahatine çıkmayı düşünmüştük.
Sadun Boro'nun izinden 2 Temmuz'da Çanakkale'den yola çıktık. Sırasıyla Yunanistan, İtalya, İspanya, Cebelitarık ve Madeira'nın ardından Kanarya adalarından Tenerife'ye ulaştık. Buradan ise Yeşil Burun adalarına uğrayıp, Karayip ve Bahama'nın ardından ABD'ye varacağız.

Seyahatimiz Venezüella, Panama, Galapagos, Markiz ve Sosyete adalarının ardından Fiji, Yeni Gine, Bali, Singapur, Sri Lanka, Yemen ve Mısır üzerinden Türkiye'de noktalanacak. 5 yıl sürecek olan bu yolculuğumuz bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi.

Yolculukları boyunca Ayvalık Korfu etabı olarak belirledikleri Yunanistan gezisine Midilli adasından başladıklarını anlatan Gündüz çifti, "Bu etabı 21 değişik liman veya koya uğrayıp, batıya giderek 26 günde Korfu adasında tamamladık. Böylece 494 deniz millik Ayvalık-Korfu etabını tamamlamış olduk.  Bunun ardından ise İtalya ve Tunus gezimize başladık. İtalya'nın Rocella İonica Marinası'ndan başlayıp, 2 ülkede 13 değişik liman veya koya uğrayıp, batıya giderek 30 günde Sardinya adasının Carloforte Limanı'na ulaştık. Böylece 738 deniz millik Korfu-Carloforte etabını da tamamlamış olduk. 24 Eylül tarihinde ise Carloforte-Gibraltar arasındaki sefere başladık.20 Ekim tarihine kadar süren İspanya ve Gibraltar gezimize İspanya'nın Balear adalarının Menorka adasının limanı olan Mahon'dan başlayıp, 2 ülkede 17 değişik liman veya koya uğrayıp, batıya giderek 27 günde Gibraltar Limanı'nda tamamladık. Böylece 775 deniz millik Carloforte-Gibraltar etabını da bitirmiş olduk. 21 Ekim tarihinde ise Gibraltar-Tenerife arasındaki gezimize başladık.1 Kasım'da Atlantik Okyanusu'na açıldıktan sonra 3 metreyi bulan dalgalarla mücadele etmeye başladık. Zaman zaman çeşitli limanlara uğrayıp Atlantik'in bu dev dalgalarından korunmayı başardık. 14 Kasım'da Kanarya adalarından Tenerife'nin Santa Cruz Limanı'na geldik" diye konuştu.

Ali ve Nilgün Gündüz çifti, bundan sonraki hedeflerinin Kanarya adaları üzerinden Yeşilburun adaları olduğunu açıkladı.

Kaynak: KENTHABER

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim