Gökçeada 'zombi'leri plaja indi

Gökçeada'daki Tuz Gölü'nün çamurunun romatizma, sedef gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor.

FOTOĞRAF: ÇİĞDEM ALYANAK / AA
 
ÇANAKKALE - Gökçeada 'nın Kefaloz Plajı yine zombi görünümlü turistlerle doldu. Kefaloz yakınındaki Tuz Gölü 'nün çamurunun romatizma, sedef, siyatik ve kireçlenme gibi rahatsızlıklara iyi geldiğine inananlar çamurlara bulandı.

Tuz Gölü , Ege 'deki Gökçeada 'nın doğusunda, 1 kilometrekarelik bir göl. Kükürt, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, baryum , magnezyum, karbonat, sülfat, bikarbonat, mangan , titanyum, alüminyum ve silisyum elementlerini içeren çamurun pek çok hastalığı giderdiği iddia ediliyor. Yaz aylarında gölün suyunun çekilmesiyle ortaya çıkan siyah çamuru vücutlarına süren hastalar, 40 dakika boyunca güneşin altında bekledikten sonra Kefaloz Plajı'nda denize girerek çamurdan arınıyorlar.

'Tedavi' 10 gün boyunca uyguluyor. Bazı hastalarsa getirdikleri kovalara çamur doldurarak, tedavilerine evlerinde devam ediyor.

Türkiye 'nin çamuru, kısa süre önce Britanya 'nın en çok satan gazetelerinden The Sun 'a da konu oldu. Dalyan 'daki çamur banyolarını öve öve bitiremeyen The Sun Dustin Hoffman , Sting gibi ünlülerin çamura bulanmayı ihmal etmediğini yazdı. (aa, Radikal)Yazdır

Radikal

Editör: TE Bilişim