Küçük AĞA'ya RTÜK'ten şok ceza!

Küçük Ağa Dizisi'ne RTÜK'ten şok bir ceza geldi. Aİle programı olarak yayın kuşaklarında geçen diziyle ilgili ailelelerden RTÜK'e yoğun şikayetler gitmesi üzerine RTÜK konuyu ele aldı ve Mehmetcan'ın yaramazlıklarının çocuklara kötü örnek olduğu gerekçesiyle Küçük Ağa dizisine 156 bin liralık bir ceza kesti.

Vatan Gazetesi'nin Haberine göre; Küçük Ağa dizisindeki MehmetCan'ın yaramazlıkları RTÜK'ün gözünden kaçmadı. Ünlü futbolcunun kaçamağını gizliden fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşmaktan tutunda, bir gemi kaptanına rüşvet vererek gemiyle denizi açılmak ve uluslararası sulara girmek gibi bir çocuğunun yapabileceği yaramazlıkların çok üstündeki yaramazlıklara imza atan MehmetCan karakteri, RTÜK tarafından yaptığı yaramazlıkların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri düşünülerek cezalandırıldı.

156 BİN LİRA PARA CEZASI

Uzman raporunu değerlendiren Üst Kurul, programda 6112 Sayılı maddesinin 2. fıkrasının ihlal edildiğine karar verdi. Üst Kurul oy çokluğuyla, diziyi yayınlayan kanala 156 bin lira idari para cezası müeyyidesi uygulanmasını kararlaştırdı. İdari para cezasının miktarı yayın kuruluşunun ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde birinden üçüne kadar olabiliyor.

Editör: TE Bilişim