Geceliği 51 bin dolara adada tatil

Necker Adası'nda tatilin bir gecelik maliyeti bugün 78 bin TL

Dünyanın en zengin iş adamlarından Richard Branson'ın 70'lerde 500 bin dolara satın aldığı Necker Adası'nda tatilin bir gecelik maliyeti bugün 51 bin dolar. Dünyaca ünlü isimlerin tatil cenneti olan adada, en fazla 28 kişinin ağarlanabildiği özel evler var

Upuzun bir kumsal, masmavi bir deniz, bir dediğinizi iki etmeyen bir hizmet anlayışı ve muhteşem bir iklim. İşte 'kusursuz bir tatil için' gerekli pek çok unsuru, dünyanın en zengin iş adamlarından Virgin şirketlerinin sahibi Richard Branson'a ait Necker Adası'nda bulmak mümkün. Karayipler'deki ada, aynı zaman diliminde en fazla 28 konuk ağırlayabiliyor. Adanın tümü bazen sadece tek bir misafir tarafından kiralanıyor, bazen de özel günler için gelen misafir gruplar tarafından 3, 4 veya 7 geceliğine tutuluyor. 74 dönüm büyüklüğündeki adada telefonla veya elektronik mektupla da rezervasyon yaptırılıyor.

GECESİ 51 BİN DOLAR

Dünyanın en zenginlerinin tatil için sıkça tercih ettiği Necker Adası'nı kiralamanın bir gecelik bedeli ise tam 51 bin dolar. Bu tutarın içinde; misafirlerin damak zevkine göre servis edilen yiyecek ve içecekler, ulaşım, çamaşırhane hizmeti, kablosuz internet bağlantısı ve 60 kişilik bir personel hizmeti de var. En yakındaki Virgin Tortola Havalimanı, Beef Adası'nda; adaya da ulaşım, uçak, tekne ve helikopter yoluyla yapılıyor.

360 DERECE OKYANUS MANZARALI ODA

Virgin Havayolları'nın sahibi Richard Branson'ın 1970'li yıllarda 500 bin dolara satın aldığı adanın bugünkü değeri ise 60 milyon dolar. Ada bugünkü haline gelene kadar kayalıkların patlatılması, kıyılara mercan taşınması ve arıtma tesisi inşa edilmesi gibi birçok müdahaleden geçmiş. Konaklama evlerinin yapımında, adanın doğal taşları ve Brezilya'dan getirilen özel ahşap malzemeler kullanılmış. Dekorasyonda da ağırlıklı olarak Bali'den getirilen antikaları, dünyanın dört bir yanından sanat eserlerini ve bambu mobilyaları görmek mümkün... Adadaki evlerin en büyük özelliği ise her birinin 360 derecelik büyüleyici bir okyanus manzarasına sahip olması.

SPA CENNET GİBİ...

Adada oldukça sakin bir tatil yapılabildiği gibi, sporseverler için de çeşitli aktiviteler de bulunuyor. ''Kite-surfing'', rüzgar sörfü, yelkencilik, su kayağı gibi su sporlarının yanında, tenis, basketbol ve futbol sahaları misafirlerin hizmetinde. Sarp bir kayalığın tepesine konumlandırılmış bu spa merkezi de, misafirlere muhteşem bir okyanus manzarası eşliğinde çeşitli uzak doğu masaj kürleri sunuyor.

ÜNLÜLERİN UĞRAK YERİ

Necker Adası dünya jet-setinin özel günler için sıkça tercih ettiği noktalardan biri. Ünlü futbolcu David Beckham, eşi Victoria'yla evliliklerinin 10. yıl dönümünü adada baş başa kutladı. Google'ın ortaklarından Larry Page de düğününü geçtiğimiz senelerde Necker Adası'nda yaptı.
Tatil için adayı tercih edenlerin başında şarkıcı Mariah Carey, televizyon programcısı Oprah Winfrey, yönetmen Steve Spielberg ve oyuncu Mel Gibson gibi ünlüler bulunuyor. Prenses Diana'nın da ölümünden önce adayı sık sık ziyaret ettiği biliniyor.
 

Editör: TE Bilişim