Erden Eruç Pasifik’te

Dünyayı kas gücüyle dolaşmayı hedefleyen Erden Eruç, bir buçuk aylık bir uğraştan sonra pasifik okyanusu'na açılmayı başardı. Eruç, San Fransisko'da akıntı ve dalgalara karşı verdiği uzun çıkış mücadelesinde başarılı olamayınca start noktasını daha kuzeye alarak pasifik okyanusu'nda kürek çekmeye başladı. Teknesini, San Fransisko'nun daha kuzeyinde bulunan Bodega Bay'de 7.7.2007 tarihinde denize indiren Eruç, uygun rüzgâr ve akıntıyı ancak 11 temmuz'da yakalayabildi.

Bodega bay'den denize açıldıktan sonra ilk gün hiç durmadan kürek çeken sporcu, Amerika kıtasından karaya düşmeyecek kadar açılmayı başardı. Ancak sonraki günlerde esen ters rüzgârlarla çıktığı noktadan çok daha kuzeye doğru sürüklendi.

Dördüncü günün sonunda Bodega bay'den sadece 70 mil batıya açılabilmişti. Erden'in beklediği kuzeybatı rüzgârları ise ancak dört gün sonra esmeye başladı. 17 Temmuz kürekçinin birtürlü denize açılmayı başaramadığı san fransisko'yu da geride bıraktığı gün oldu. Sahilin 70 mil kadar açığından güneye doğru ilerleyen erden Eruç, san fransisko kentinin paraleline geldiğinde altı gündür kürek çekiyordu... 22 temmuz'da tekne 3,5 millik bir süratle güneye doğru yol alıyordu ve istediği rüzgârlara ulaşabildiği için erden Eruç'un morali son derece yerindeydi. Hatta kumanyasındaki ekmekle bir albatros kuşunu bile besledi... Aktaş group'un sponsorluğu ile Pasifik okyanusu'nu geçecek olan kürekçinin mücadelesi yaklaşık sekiz ay sürecek ve naviga yolculuğun her anında erden Eruç'la irtibat halinde olarak sizlere en taze bilgileri ulaştırmaya devam edecek.

Kaynak: Naviga Dergisi

Editör: TE Bilişim