Muğla'nın Marmaris ilçesinde alt kısmında bulunan küre şeklindeki optik cam ile denizin dibini gösterecek tekneye yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Rusya'dan tırla getirilerek Marmaris Netsel Marina'da denize indirilen 10.5 metre uzunluğunda ve 4.20 metre genişliğindeki ''Depsea'' adlı teknenin farklı görünüşü ve özellikleri bulunuyor.

Teknenin sahibi Muhittin Yıldırım, teknenin altında bulunan 6 metrekare genişliğinde küre şeklindeki özel optik cam sayesinde yolcuların denizin içini de net bir şekilde izleyerek seyahat edebileceklerini belirtti. Yıldırım, bu tür bir teknenin Türkiye'de ilk defa kullanılacağını söyledi.

Tekneyi turizm amaçlı kullanacaklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:''Tekne turistlere yönelik günlük turlara çıkacak. Rusya yapımı olan teknenin en büyük özelliği içerisine oturacak insanların deniz altını da görebilecekleri şekilde yapılmış olması. Işıklandırma sistemi sayesinde, gece seyahatleri de yapabileceğiz. Bu tekneye benzer donanıma sahip dünyada 4 veya 5 tane var. Rodos, Girit, Mısır ve Avrupa'da birer tane var. Ancak bizim teknemiz bu serinin en büyüğü''

Akrilikten yapılan camın 15 milimetre kalınlığında olduğuna dikkati çeken Yıldırım, normal camlara göre daha dayanıklı ve daha net bir görüntü sağladığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim