Nuh Çimento deniz suyunu arıtıp tatlı suya çevirecek
 
Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan su sıkıntısı ve kuraklık, sanayi kuruluşlarını farklı projeler geliştirmeye konusunda düşünmeye itiyor. Farklı sanayi üretimi gerçekleştiren firmalar, susuz kalma korkusuyla yatırımlarını hazırlamaya başladılar. Buna örnek bir projede, Nuh Çimento deniz suyunu tatlı suya çevirecek.

Nuh Çimento Kocaeli'nde deniz kenarında bulunan fabrikasında tuzlu suyu tatlı suya çeviren 400 ton kapasiteli bir tesis yapmaya hazırlanıyor. 5 milyon dolara mal olacak tesis için Amerikan ve İsrail firmaları teklif verdi.
Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, yakın gelecekte su sorununun yaşanacağını bugünden gördüklerini, bu nedenle tesis yatırımına karar verdiklerini söyledi.

'Sorunu görüyoruz'

Şahinoğlu, "Tesisler denize yakın yerlerde kurulabiliyor. Deniz suyunu alıyorsunuz, tuzundan arıtıyorsunuz ve tatlı su haline getirip kullanıyorsunuz. Bunu su sorununu görerek yapıyoruz" diye konuştu.

Kocaeli'ndeki tesislerinde deniz kenarında bir fabrika oldukları için işlerinin kolay olduğunu belirten Atalay Şahinoğlu şöyle dedi:

"İstanbul'un ileriye dönük kurak hava sıkıntısı devam ederse burada yapılacak tek şey deniz suyundan istifade etmek olacak."

Haber: ÜNSAL EREKE/Milliyet

Editör: TE Bilişim