Selçuk Belediyesi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Denizci Çocuk Şenliği”nde çocuklara deniz sevgisi aşılandı.

Bir gün boyunca düzenlenen etkinlikte 6-12 yaş arası miniklere denizi ve denizciliği sevdirmek adına birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinlikler gerçekleştirildi.

Deniz canlılarını tanımaya yönelik “Korsan Sandığı” Oyunu, Büyük engelli parkurunda şişme oyun parkuru, “Korsan Hazinesi Bulma Oyunu” Balık, gemi, deniz kabuğu vb. gibi şekillerden oluşan ipli pinyata oyunu, Havuzda uzaktan kumandalı tekne kullanımı eğitimi, Gemici bağları yapma eğitimi Gemi maketi atölye çalışması, Şişme Havuzda “Balık Tutma Oyunu” Yelkenli tekne kullanma eğitimi, 1 saat süreli müzikli/danslı deniz ve çevre koruma temalı çocuk oyunun sahnelenmesi gibi etkinlikler yer aldı.

Selçuk halkına deniz sevgisini aşılamak adına böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getiren Selçuk Belediyesi Kültür Müdürü Müge Kılınç, Amacımız  küçük yaşlardan başlayarak çocuklarımıza denizi sevdirerek hayatlarında denize ve çevreye önem vermelerini sağlamak. Çocuklarımıza çevre sevgisini, duyarlılığını, kaynaklarımızı verimli ve etkin kullanma bilincini bu tür etkinliklerle öğretmeyi düşündük. Bugün burada yapmış olduğumuz etkinliğimizde bu düşüncemizin ilk adımıdır. Önümüzdeki süreçlerde konuyla ilgili daha geniş, daha uzun soluklu projeler gerçekleştireceğiz” dedi.

Miniklere yönelik hazırlanan etkinlikte denizcilik ve deniz temizliği konularında sergilenen  etkinliklerde  minikler hem eğlendi, hem de öğrenmenin keyfini yaşadı.

Editör: TE Bilişim