Model tekne tutkusu

 Bodrum'da model tekne yapım kursuna katılanlar, ilk eserlerini sergiledi. Kursiyerler, her biri yaklaşık 500 YTL'ye malolan uzaktan kumandalı model yelkenlilerini yarıştırırken de büyük heyecan yaşadı.

Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde D-Marin Marina ve Turgutreis Bodrum Yat Kulübü (TBYK) tarafından ortaklaşa düzenlenen Model Tekne Yapım Kursu büyük ilgi gördü. Üç hafta önce başlayan ve yaklaşık 20 kişinin katıldığı kursta eski kaptan ve tekne yapım ustası Yücel Köyağası uluslararası standartlarda 1 metre 20 santimetre uzunluğunda, 25 santimetre genişliğindeki yelkenli teknelerin yapımını öğretti. Tamamlanan ilk üç yelkenli, D-Marina Marina'da suya indirildi. Deniz tutkunu kursiyerlerin yaklaşık 500 YTL harcayarak yaptıkları, uzaktan kumandayla yönlendirilen ancak rüzgar gücüyle hareket eden yarış sınıfı yelkenli model teknelerin gösterisi ilgiyle izlendi.

TBYK Başkanı Meltem Özer, Deniz Ticaret Odası Bodrum Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, D-Marin Marina Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan da gösteriyi izledi. Model yelkenlilerin denizde 300 metrelik parkurdaki yarışı heyecan yarattı. Model tekne yapımının, heyecandan ziyade sessizliği tercih eden modelcilerin ürünü olduğunu, yelken tutkunlarını dinlendirirken eğlendirdiğini belirten eğitmen Köyağası “Başlattığımız kurslarda değerleri milyonlarca dolarla ölçülen yelkenli teknelerin modellerini el emeği, göz nuru ile karada yaparak, tarifi zor bir hobi çalışması sergiliyoruz.

Bu hobi, mini yelkenlileri yapanlar kadar izleyenlere de büyük keyif veriyor. Kurslarımızda yelkenli modellerin yanısıra klasik yelkenli yatlar, yük gemileri, balıkçı tekneleri modellerinin de yapımını öğreteceğiz. Tekne modelciliği keyif ve gönül işidir” dedi. Köyağası, modelciliğe ayıracak zamanı olanların, sabırlı olanların, biraz da yetenekleri olduğu taktirde model tekne yapım kurslarına başlayabileceklerini belirtti.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi, Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

Yayın Tarihi: 4 Ocak 2007

Editör: TE Bilişim