Balık, Doğa ve Macera Tutkunları Alaçatı'da Buluştu

Tuna Masters Alaçatı Turnuvası’nın ilk gün yarışlarında karaya balıkla dönen dört tekne Fes Fish, Sexy Fish, Kobra 1 ve Strike ekipleri olurken, ilk günün galibi yakaladıkları 118 kilo 200 gr mavikanat orkinos ile Fes Fish teknesi ekibi oldu.. 

İZTO Başkanı Mahmut Özgener: “Av bahane, eğlenmek şahane. Balık yakalayamadık, av konusunda keyfimiz yok ama ortam çok güzel, o açıdan keyfimiz çok” 

BALIK, DOĞA VE MACERA TUTKUNLARI ALAÇATI’DA BULUŞTU 

Açık deniz sportif balık avının Türkiye’deki duayenlerinden Murat İyriboz ile Elvio Pennetti tarafından bu yıl 12. kez organize edilen ve adı Turkcell Platinum Tuna Masters Alaçatı olan açık deniz balık avı turnuvası, 62 teknenin Alaçatı açıklarında derin sulara açılmasıyla start aldı. Türkiye’de ünlü iş insanlarının ve usta balıkçıların buluşma etkinliklerinden biri olan Turkcell Platinum Tuna Masters Alaçatı’da bu yıl da birçok tanınmış isim ve şampiyon suya olta bıraktı. Turnuvanın duayen isimlerinden ve geçen yılın 'En Büyük Balık' ödülünün sahibi Tornoda ekibinden İZTO Başkanı Mahmut Özgener, iki hafta önce Seferihisar Teos’da yakaladıkları 190 kiloluk mavikanat orkinos ile ‘En Büyük Balık’ kategorisi şampiyonu Turgut Konukoğlu’nun Bluefin ekibi, yine Teos’da 93 kilo 800 gr mavikanat orkinos ile yarışmanın ilk gününün galibi Bülent Akgerman ve ekibi, AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, Gökhan Çarmıklı, Murat Aslan, Burhan Çavuşoğlu, Erkut Soyak, Adil Konukoğlu, Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Feridun Bigalı, Berent Akdemir, Kerem Şengezer, Turan Mutlu, Sinan Kuran, Tolga Aydınol gibi isimler en büyük ve en fazla balığı yakalamak için derin sularda mücadele verdi. 

Denizdeki heyecan, balıkların karaya getirilmesiyle birlikte Port Alaçatı etkinlik alanına da yansıdı.  

İLK GÜN YAKALANAN DÖRT BALIK TOPLAM 292 KG 300 GR. 

Alaçatı’nın meşhur rüzgarında ve çalkantılı bir denizde gerçekleşen ilk gün yarışlarında toplam dört tekne karaya balıkla döndü. Fes Fish, Sexy Fish, Kobra 1 ve Strike ekipleri toplamda 292 kilo 300 gr. mavikanat orkinos yakalarken, ilk günün galibi yakaladıkları 118 kilo 200 gr mavikanat orkinos ile Can Kaya Fesçi, Suat Can Tokgöz, Murat Sungurtekin ve Mehmet Dönmez’den oluşan Fes Fish teknesi ekibi oldu. Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvada; Can Kestelli, Erhan Yağımlı, Ceren Yağımlı ve Tolga Kömüş’den oluşan Sexy Fish ekibi 71 kilo 450 gr. mavikanat orkinos ile günün ikincisi, Efe Barçın, Berk Yılancıoğlu, Barış Ünlü ve Sinan Akiş’ten oluşan Kobra 1 ekibi 52 kilo 200 gr. mavikanat orkinos ile günün üçüncüsü, Özgür Sezgin, Fikret Mesut Kocabıyık ve Hüseyin Divrik’ten oluşan Strike ekibi de 50 kilo 450 gr. gelen mavikanat orkinos ile günü dördüncü olarak tamamladı. Tartı sonrası happy hours ve müzik dinletisi turnuvaya katılan ekipler ve ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. 

AV BAHANE AMA EĞLENMEK ŞAHANE 

Turnuvanın duayen isimlerinden ve geçen yılın 'En Büyük Balık' ödülünün sahibi Tornoda ekibinden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener verdiği özel demeçte, “12 yıldır hemen hemen hepsine katıldım. Turnuva ilk başladığında oğullarım daha çok küçüktü. Yıllar geçtikçe onlar da keyif alıp bana eşlik etmeye başladı. Dolayısıyla baba oğullar için çok güzel bir aktivite. Her sene de üstüne koyarak turnuva çok güzel bir hale geldi. Çeşme ve Alaçatı’ya da çok büyük katkıları oldu. Ama her şeyden önce insanların keyif aldığı, mutlu iki günü geçirdiği, ‘av bahane ama eğlenmek şahane’ dediği bir ortam oldu burası. İlk gün yarışlarında balık avlayamadık. Av konusunda keyfimiz yok ama ortam çok güzel, o açıdan keyfimiz çok” diye konuştu. 

Turnuvanın şampiyonları yarın (6 Ekim Pazar) yapılacak yarışların ardından belirlenecek ve ödüller sahiplerini bulacak. 

Fulya Omaç / Çeşme

Tuna Masters Alaçatı’da ilk gün sonunda Fes Fish teknesi ekibi yakaladıkları, 118 kilo 200 gr mavikanat orkinos ile ilk günün şampiyonu 

 Sexy Fish ekibi 71 kilo 450 gr. mavikanat orkinos ile günün ikincisi 

Kobra 1 ekibi 52 kilo 200 gr. mavikanat orkinos ile günün üçüncüsü 

Strike ekibi de 50 kilo 450 gr. gelen mavikanat orkinos ile günü dördüncüsü 

İZTO Başkanı Mahmut Özgener 

Turnuvaya ilgi oldukça yoğundu 

Mahmet Özgener’in ekibi Tornada 

Turnuvanın organizatörleri ve aynı zamanda hakem komitesi Murat İyriboz ile Elvio Pennetti 

 İlk günün birincisi Fes Fish teknesi ekibi yakaladıkları balığı tekneye alırken 

Editör: TE Bilişim