Ebru Şallı'ya 500 bin teklif eden Mübariz Mansimov kimdir nerelidir

Bugün basına yansıyan haberlerde Azeri işadamı Mübariz Mansimo'un ünlü manken Ebru Şallı'ya Bodrum'daki otelinde plates dersi vermesi karşılığında 3 aylığına 500 bin TL teklif ettiği ortaya çıktı.

Ebru Şallı'nın Azeri bir işadamının Bodrum Yalıkavak’taki otelinde üç ay boyunca haftanın altı günü, günde iki kez pilates dersleri vermesi istendi. Plajda ve havuzda poz verip otelin reklamını da yapacak olan Şallı, toplam 500 bin lira kazanacağı kabul etti.  Ayrıca 40 yaşındaki model ve çocukları için otelde bir de suit tahsis edileceği öne sürüldü.

Ebru Şallı'ya 500 bin teklif eden Mübariz Mansimov kimdir nerelidir

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu kimdir, Palmali Holding’in sahibidir.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 22 Mart 1968 tarihinde Azerbaycan‘nın başşehri Bakü‘de Masallı köyünde doğmuştur. 6 kız ve 2 erkek kardeşi vardır. Türkiye‘de yaşayan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2007 yılında Türk vatandaşı olmuştur. Türkiye vatandaşı olduktan sonra Gurbanoğlu soyadını aldı. Azerbaycan‘da Rusya döneminde Kızıl Ordu’da yüzbaşı olarak görev yaptı. Daha sonra ordudan 3 arkadaşı ile ayrılıp bu arkadaşları ile beraber bir şirket kurmuştur. Ama şirketin tek sahibi kendisidir. Rusya’daki şirketinin adı Lena Line’dır.

Daha önce Türkiye’de deniz acentalığı yapıyorken 1998 yılında Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Şirketini kurdu. 2013 yılı itibari ile işlettiği ve kendi mülkü olan 270’in üzerinde gemisi vardır. 170’in üzerinde gemi şirketine aittir. Toplam 13 gemi kuru yük taşımacılığı yaparken gerisi tanker olup petrol ve türevlerini taşımaktadır. Boğaz’dan her gün 10 – 15 gemisi geçiyor. Türkiye’de 3 bine yakın, Tüm dünyada 45 bin çalışanı vardır.

  • Ad Soyad: Mübariz Mansimov Gurbanoğlu
  • Doğum Tarihi: 22 Mart 1968
  • Nereli: Azerbaycan

 
Ayrıca Azerbaycan‘da yüzde 65 pazar payına sahip olan PalSüt diye bir şirketi vardır.

2004 yılında Azerbaycan futbol takımlarından biri olan Hazar Lankaran kulübünün kurucusu ve sahibi oldu. 2004 yılında Türkiye’den Oktay Derelioğlu‘nu transfer etti. Oktay Derelioğlu o takımda gol kralı oldu.

Mansimov, Türk vatandaşlığına geçer geçmez ilk işi, Azeri devlet petrol şirketi Socar’a büyük işler yapan Türkiye’nin önemli inşaat şirketlerinden Tekfen İnşaat’ın yüzde 50’sini 520 milyon dolara almak oldu. Böylece Mansimov, PETKİM‘in yüzde 56,32’sine sahip olan Socar’a ortak oldu. Yani Türkiye üzerinden petrol işi yapan Mansimov Türkiye’nin en büyük petrol şirketinin ortağı haline geldi.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Tamara Gurbanoğlu evlidir ve 3 çocuğu vardır.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın oğlu Bilal Erdoğan‘nın ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi’ne ait 5 nehir tankeri sahibi olduğu Palmali tarafından 10’ar yıllığına kiralandı.

2015 yılında Forbes’e göre 1,02 milyar dolar serveti ile zenginler listesine girmiştir.

2015 yılının Nisan ayında yapılan ve Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından geçen hafta ihaleye çıkarılan Bodrum’da Yalıkavak mevkisinde Tilkicik Koyu’ndaki, 400 bin metrekarelik yat limanı, turizm tesisi ve konut imarlı arazi, Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun sahibi olduğu Palmali Holding tarafından 370 milyon TL artı KDV ile kazandı.

2013 yılı itibari ile işlettiği ve kendi mülkü olan 270’in üzerinde gemisi vardır. 170’in üzerinde gemi şirketine aittir.
BMZ Group Denizcilik Şirketinden kiraladığı gemiler: 
1- M/T MECID ASLANOVA (18 Haziran 2014) 
2- M/T BEGIM ASLANOVA (14 Kasım 2014 ) 
3- M/T SHOVKET ALEKPEROVA (16 Şubat 2015) 
4- Türkter 81 (5 Ağustos 2015) 
5- Armada Fair (14 Eylül 2015)

Ebru Şallı bu yaz için süper bir teklif aldı. Azeri işadamı Mübariz Mansimov’un Bodrum Yalıkavak’taki oteli Palmarina’da üç ay boyunca haftanın altı günü, günde iki kez pilates dersleri vermesi istendi.

Plajda ve havuzda poz verip otelin reklamını da yapacak olan Ebru Şallı, toplam 500 bin lira kazanacağı işi anında kabul etti.

Seksi manken ve çocukları için otelde bir de suit tahsis edilecek. 

Editör: TE Bilişim