ARTVİN ATABARI KAYAK MERKEZİ 2 ARALIK’TA AÇILIYOR.

ARTVİN ATABARI KAYAK MERKEZİ TÜRKİYENİN ARANAN KAYAK MERKEZLERİ ARASINDA YERİNİ ALACAK.

DenizHaber ARTVİN–24 Şubat 2006 tarihinde deneme amaçlı hizmete açılan Mersivan Kayak Merkezinin ismi bir süre sonra Atabarı Kayak Merkezi olarak değiştirilmişti. 2006 kışında birçok etkinliğe ev sahipliği de yapan Atabarı Kayak merkezi yerli-yabancı çok sayıda turistin de uğrak merkezleri arasında kısa sürede yerini aldı.

Artvin valisi Cengiz Aydoğdu Atabarı isminin Artvin ismiyle özdeşleştiği için buraya bu ismin verilmesini uygun bulduklarını ifade ederek “Artvin Gençlik ve Spor il müdürlüğünün burayla ilgili proje çalışmalarına devam ettiğini” ifade etti.

Artvin Atabarı Kayak Merkezi 2007–2008 kış sezonu açılışı da 2 Aralık Pazar günü düzenlenecek bir açılış programı ile yapıyor. Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Atabarı Kayak merkezinin noksanlarını bir bir tamamlamaya çalıştıklarını, İlin bütün kurumları ile koordinasyon içinde Atabarı Kayak merkezi için seferber olduğunu ifade ederek “Artvin Atabarı Kayak Merkezi Türkiye’nin aranılan kayak merkezleri arasında yerini alacaktır. Özellikle Gürcistan’da iyi tanıtım yapma amacındayız. Sınır ötesinden buraya kayak ve tatil yapmaya gelmek isteyen çok insan olduğunu biliyoruz. Her yıl bir önceki yıldan çok daha iyi ve hazırlıklı olacaktır Atabarı Kayak merkezimiz” dedi.

2 Aralık ta düzenlenecek olan açılış da Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Emin Özgünün yanı sıra çok sayıda kayak sporunu seven insanların da katılacağı öğrenilir iken sembolik olarak da yarışmalar düzenlenecek.

 

Haber ve Fotoğraflar: Hayati Akbaş- DenizHaber Artvin

Editör: TE Bilişim