Adnan Polat Bodrum'da lüks tekne yaptırıyor...

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve iş adamı Adnan Polat, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 38 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde lüks tekne yaptırıyor.

Bodrum İçmeler’de bulunan Cobra Tersanesi’nin sahibi Samim Yıldırım Baki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adnan Polat’ın yaptırdığı lüks teknenin saç kısmını Mastory tersanesiyle birlikte yaptıklarını, teknenin donanımının, iç kısmının ve diğer aksamlarının ise Kobra tersanesinde yapılacağını söyledi.

Teknenin dünya standartlarında üretildiğini belirten Baki, "İş adamı Adnan Polat’a yaptığımız tekne, uzun mesafeleri kat edebilen ve saatte 12 mil hıza ulaşabilen bir yapıya sahip. Teknede, 2 adet 850 beygirlik motor, iki adet 55 beygirlik jeneratör mevcut. 38 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde iki salon ve 4 kabini bulunan teknenin güvertesine 1.5 tona kadar yardımcı botlar konulabiliyor.

Teknenin bütün elektronik ve hidrolik donanımları üst düzeyde" diye konuştu. Teknenin donanımının ve diğer aksamlarının tamamlanmasının ardından 2008’in Şubat ayında İçmeler mevkinden denize indirileceği bildirildi.

Milliyet

Editör: TE Bilişim