35. Uluslararası İstanbul Boat Show

İSTANBUL (AA) - Boyları 3 ila 40 metre arasında değişen 200 teknenin görücüye çıktığı 35. Uluslararası İstanbul Boat Show, Pendik Marinatürk City Port Marina'da açıldı.

Deniz tutkunları, 11 Ekim'e kadar sürecek fuarda, mega yat, motor yat, yelkenli tekne ve katamaran, sürat teknelerinin son modellerini, yat inşasında geliştirilen son teknolojileri görme imkanı buluyor. Fuar, marinada gerçekleştirildiği için alıcılar, beğendikleri tekneleri denizde test edebiliyor.

Boat Show Pazarlama Müdürü Hande Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Uluslararası Boat Show'un 35. yılını kutladıklarını ifade etti.

Deniz kültürünü geliştirmek olan misyonlarını bu fuarlarla daha da ileriye götürmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, fuar kapsamında uygulamalı ve uygulamasız etkinlikler yapılacağını söyledi. Hande Yılmaz, "Bunların içeresinde Delphia üniversiteler arası yelken yarışı, ücretsiz dersler (yelken, sörf, paddle board, kürek) gibi. Ayrıca sektörün duayenleri, denizcilikle ilgili söyleşiler gerçekleştirecek. Pazar günü sörf milli takımımız Pendik açıklarında gösteri yapacak" dedi.

Yılmaz, bilet satışlarından elde edilen gelirin bir bölümünü, önceki yıllarda olduğu gibi denizlerin korunması için mücadele eden sivil toplum örgütü TURMEPA/Deniztemiz Derneği'ne bağışlayacaklarını bildirdi.

Boyları 3 ila 40 metre arasında değişen 200 teknenin görücüye çıktığı 35. Uluslararası İstanbul Boat Show'da, en ucuz tekne 785 dolardan satışa sunuldu.

Fuarın, en pahalı ve en büyük teknesi ise 40,40 metre uzunluğunda, 5,7 milyon avro değerindeki "Vay"... Tuzla'daki Su Marina Tersanesi'nde inşa edilen 8,20 metre genişliğindeki yatta, her birinde banyo olan 5 kamara ve bir dinlenme havuzu bulunuyor.

 

Tuzla'daki Su Marina tersanesinde inşa edilen 5.7 milyon Euro değerindeki "Vay" isimli teknede, 8.20 metre genişliğinde, 40.40 metre uzunluğunda ve her birinde banyosu bulunan 5 adet kamarası ve bir adet de dinlenme havuzu bulunuyor.

Editör: TE Bilişim