22 metrelik tekneyi de içine alan Boat Show başlıyor 

100’ün üzerinde motoryat, yelkenli ve sürat teknesi markasının sergileneceği 27’nci Boat Show Fuarı, 8 Aralık’ta kapılarını açıyor

60 tonluk, 22 metrelik Princess marka tekne bir fuarda standa giren en büyük tekne olacak. Fiyatları 15 milyon euroya kadar çıkan teknelerin yer alacağı fuarı 35 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

BU yıl 27’incisi yapılacak olan Boat Show, birçok açıdan ilke sahne olacak. Yüzde 80’i yabancı 100’ün üzerinde markanın ürünlerinin sergileneceği fuarda ilk kez sadece motoryat, yelkenli ve sürat tekneleri ziyaretçilerle buluşacak. Yan sanayi, aksesuar ve ekipman firmalarının olmadığı fuarda ilk kez 22 metrelik tekne standda sergilenecek. 8-16 Aralık tarihleri arasında gezilebilecek fuarı düzenleyen NTSR Fuarcılık’ın Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, “Fuarda başta İtalyan, İngiliz, Amerikan ve Fransız olmak üzere dünyanın en büyük yat markaları yer alacak. Fuarda 50’yi aşkın firma 100’ün üzerinde markanın ürünlerini sergileyecek” dedi.

Fuarda ilk kez 22 metrelik bir teknenin standda sergileneceğini kaydeden Tığlıoğlu, “3.5 milyon euro değerindeki Princess adlı bu tekne 60 ton ağırlığında. Fuarda büyüklükleri 6 ile 22 metre, fiyatları 10 ile 15 milyon euro arasında değişen tekneler de görücüye çıkacak” diye konuştu. Tığlıoğlu, fuarı 35 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada fuarda Delta Deniz Araçları; Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Foça fok gözlem projelerinde kullanacağı DAQ 900 CAB model teknesini, Amerikan Mac Gregor’un distribütörü KDE Marine, markanın 26 M ve 3 adet Crownline teknesini sergileyecek. Fiberglas tekne üretiminde Türkiye’nin önde gelen isimlerinden Mursan ise 640, 980, 1090 ve 1195 Cuddy olmak üzere 4 ayrı kamaralı teknesini fuarda özel fiyatlarla ziyaretçilerle buluşturacak.

Azimut tekneler Sirena standında

Sirena Marine, Kıraça Şirketler Topluluğu bünyesinde dünyaca ünlü motoryat üreticisi Azimut-Benetti Grubu adına Azimut markalı deniz araçlarının Türkiye’de üretim ve distribütörlüğünü yapıyor.

Sirena Marine, Boat Show fuarında Bursa’daki fabrikasında ürettiği Azimut 42E modeliyle ithal ettiği Azimut 43, Azimut 43S ve Azimut 50 modellerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Haber: Necla DALAN/Gazete Vatan

Editör: TE Bilişim