15 saat dalgalarla boğuştu  
    
Çandarlı’da tatil yapan Sakarya Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü 2. sınıf öğrencisi  Salih Bök (21) geçtiğimiz gün akşam saatlerinde tekne ile Nihat Akdeniz isimli tatilcinin isteğini kıramayarak 150 metre ilerde demirli olan tekneye bırakmak üzere aldığı emaneti  polyester tekne ile götürdü .

Geri dönmek için uğraş verirken aniden çıkan şiddetli rüzgarla biranda açık denize doğru sürüklendi ve gözden kayboldu.

Olay geçtiğimiz akşam iftar saatinden sonra Çandarlı sahil bandında restoranlar önünde meydana geldi.

İzmir'den tatil için gelen Bilgisayar teknisyeni Nihat Akdeniz'in 'Beni 150 metre ilerdeki kayığa bırakabilirimsin?' ricası üzerine kıyıda duran Yılmaz Atak'a ait polyester tekneyi izin alarak Akdeniz'i, demirli olan kayığa bıraktı. Kıyıya geri dönmek için kürek çekerken aniden şiddetlenen rüzgarın etkisi ile açık denize doğru hızla yol aldı. 4 dakika içinde Salih Bök ve tekne gözden kayboldu.
Olayı gören arkadaşı Gençay Şenol Balıkçı barınağına koşarak balıkçılara “arkadaşım yüzme bilmiyor. Rüzgar arkadaşımı teknesiyle birlikte götürüyor” diyerek yardım talebinde bulundu, Balıkçılar hava patladı bu rüzgarda denize açılamayız demeleri üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığını arayarak yardım istedi. Sabaha kadar Aliağa Sahil Güvenlik botlarından ikisi ve Dikili Sahil Güvenlik botları çevrede arama yaptılar, aramada tekneye ve Salih Bök'e ulaşılamadı. Sabah'ın ilk ışıklarıyla arama çalışmalardı daha da hızlandı.

Gece boyunca sahilde sessiz bir bekleyiş hakimdi. Kitapçı dükkanı önünde sabaha kadar üzüntülü bakışlarla bekleyen Nihat Akdeniz, Salih Bök'ün teknesi ile açık denize doğru giderek kaybolması olayı üzerine büyük bir şok yaşadığını belirterek “İnşallah beni tekneye bırakan genç çocuk bulunur diye dua etti. Üzüntü içinde arama çalışmalarını sabaha kadar yakından takip etti. Sabah saat10:50 sıralarında gelen telsiz anonsu “Dikili Sahil Güvenlik botu Salih Bök'ü,  Foça Aslan Burnu açıklarında teknesinin içinde sağ olarak buldu. Anonsunu duyan sahilde bekleyen yakınları ve vatandaşların üzüntülü bekleyişi bir anda sevince boğdu.

Salih Bök ve tekne sahil Güvenlik ekipleri tarafından bota alınarak Dikili limanına çıkarıldı. Buradan Dikili Sağlık Ocağında sağlık kontrolünden geçirildi.  Yorgun ve bitkin görünen Bök ”Tekneye sıkıca tutundum. Gece soğuk ve dalgalarla boğuştum,  Kurtulmam bir mucize” dedi,
 

Editör: TE Bilişim