Türkmenistan, Hazar Denizi’nde askeri tatbikat düzenleyecek. Ülkede ilk defa karada değil de, denizde bir tatbikat yapılacak. Daha önceki tatbikatlar genellikle askeri poligonlarda yapılmıştı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında düzenlenen toplantıda, sözkonusu tatbikata yapılan hazırlıklar ele alındı. Savunma Bakanı Begenç Gündogdıyev, Eylül ayının başlarında yapılacak ‘Hazar-2012’ askeri tatbikatına yapılan hazırlıklar doğrultusunda bilgi verdi.

İlk defa denizde yapılacak askeri tatbikat ile ilgili konuşan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, denize kıyısı olan bir ülke olarak, deniz sınırlarının güvenliğinin sağlanmasına önem verdiklerini kaydetti. Sadece savunma amaçlı askeri doktrine sahip olduklarını belirten Türkmen lider, bu kapsamda Deniz Kuvvetleri’ni geliştirme programının onaylandığını ifade etti.

Berdimuhamedov, askeri tatbikatın üst düzeyde organize edilmesi gerektiğini söyleyerek, Türkmenistan Silahlı Kuvvetleri’nin modern ve güçlü savunma potansiyelinin gösterileceğini ifade etti.

Türkmenistan, daha önce karada Silahlı Kuvvetleri’nin askeri tatbikatına ev sahipliği yapmıştı. 1995 yılında Birleşmiş Milletler tarafından tarafsızlık statüsünü kazanan Türkmenistan, savunma amaçlı askeri doktrinine sahip.

Editör: TE Bilişim