İsrail`le üçlü tatbikat
 
Türkiye , İsrail ve Amerikan donanmalarına ait gemilerin, Ağustos ayı sonlarına doğru Akdeniz `de ortak bir askeri tatbikat düzenleyeceği bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada `Güvenilir Denizkızı VIII ` adlı tatbikata 10 gemi, 4 helikopter ve 4 arama ve kurtarma uçağının katılacağı belirtildi.

Açıklamada Akdeniz `deki uluslararası sularda gerçekleştirilecek tatbikatın amacının, `denizlerde güvenliği sağlamaya yönelik koordine acil arama ve kurtarma çalışmaları gibi prosedürleri ve tedbirleri pratiğe dökmek` olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu adına açıklamayı yapan sözcü, `tatbikat sırasında işbirliği, koordinasyon ve beraber operasyon düzenleyebilme seviyelerinin ilerletilerek, üç ülkenin deniz ve hava güçleri gelecekteki insani kriz durumlarına veya denizde meydana gelebilecek potansiyel acil durumlara daha hızlı ve etkin cevap verebilecek hale gelecektir ` dedi.

Bundan önceki Güvenilir Denizkızı VII Deniz Arama Kurtarma Tatbikatı , 09-13 Ocak 2005 tarihleri arasında yine Türkiye , İsrail ve ABD Deniz Kuvvetleri unsurlarının iştiraki ile Doğu Akdeniz `in uluslar arası sularında düzenlenmişti.

KUDÜS

Yeni Asya

Editör: TE Bilişim