Türk denizaltısı için devler yarışacak

AA - ANKARA - Türkiye'nin savunma sanayii alanında önemli tedarik projeleri arasında yer alan ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından proje çalışmaları sürdürülen altı adet yeni tip denizaltı ihalesinde ilk adım, kasım ayında firma tekliflerinin alınması ile atılacak. SSM tarafından yürütülen program kapsamında, 12 Kasım 2007 tarihinde teklifleri alınacak denizaltı ihalesinde, dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketleri yarışacak.

İhaleye, daha önce Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan teklife çağrı dokümanı alan Armaris (Fransa), Fincantieri Cantieri Navali (İtalya), HDW (MFI) Almanya ve Navantia S.A (İspanya) firmalarının teklif vererek katılmaları bekleniyor. SSM tarafından yürütülen program kapsamında, yeni tip denizaltı için açılan uluslararası ihale çerçevesinde ilk etap teklife çağrı dosyalarının 20 Aralık tarihinde açıklanması ile başlanmış, ardından ihaleye katılması planlanan firmalarla mart ayı içinde projeye ilişkin tanıtım toplantıları ve konferanslar düzenlenmişti.

Havadan bağımsız tahrik sistemine (AIP) sahip altı yeni tip denizaltının mümkün olan en fazla yerli katkıyla Gölcük tersanesi komutanlığında inşa edilmesi planlanıyor. Ortak üretim şeklinde gerçekleştirilecek ilk denizaltının ise 2015 yılında teslim alınması öngörülüyor.

Radikal

Editör: TE Bilişim