TCG Gaziantep, yurda döndü

Aden Körfezi, Somali açıkları ve Arap Denizi'nde korsanlarla mücadele kapsamında görev yapan TCG Gaziantep Fırkateyni, yurda döndü.
 

Demir aldıktan 4 ay 11 gün sonra Aden Körfezi'nden yurda dönen TCG Gaziantep Fırkateyni için Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığında karşılama töreni düzenlendi.

Üsse gelişinde SAT ve SAS komandoları tarafından gösterilerle karşılanan fırkateyni, limandaki savaş gemileri ve denizaltılar ise siren çalarak selamladı.

Aksaz Deniz Üssü'nde demirleyen Gaziantep gemisini, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan ve gemide görevli personelin yakınları, askeri bando eşliğinde karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Gaziantep Fırkateyni Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mehmet Cem Okyay ve beraberindeki bir grup subay, gemiden inerek Tuğamiral Taylan'a rapor verip görevin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Daha sonra Tümamiral Kavukcuoğlu ve Tuğamiral Taylan, gemiye çıkarak personeli tek tek tebrik etti.

-TCG GAZİANTEP-

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, uluslararası deniz gücüne katılarak ''deniz haydutluğuyla'' mücadele eden TCG Gaziantep'te 23 subay, 120 astsubay, 68 uzman, erbaş-er olmak üzere toplam 211 personelin yanı sıra 2 AB-212 helikopteri, 1 Sualtı Taarruz Timi ve 1 Sualtı Görev Timi görev yaptı.

Türkiye'den yaklaşık 4 bin kilometre uzakta görevini başarıyla yerine getiren gemi, görev süresince 1825 saat seyir yaparak 25 bin deniz mili mesafe katetti. Bu mesafenin yaklaşık olarak dünyanın çevresini bir kez dolaşmaya eşit olduğu bildirildi.

TCG Gaziantep Fırkateyni, 18 Haziranda başladığı görevi, 5 Ekimde Cibuti'de TCG Gökova Fırkateyni'ne devretmişti. 

Editör: TE Bilişim