Rusya Suriye’nin Tartus Limanı’nda bulunan deniz üssünü sürekli olarak tahkim ediyor. Son olarak Rus donanmasına ait ‘Priazove’ adlı savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Tartus’a doğru yol alıyor

Rus donanmasına ait 'Priazove' adlı savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti.
 

Marmara Denizi yönünden Çanakkale Boğazı'na giren ve Ege Denizi'ne doğru yol alan geminin geçişine, sahil güvenlik botu eşlik etti.

Geminin gideceği liman hakkında bilgi verilmedi ancak geminin Suriye'nin Tartus Limanı'nda bulunan Rus askeri üssüne gittiği tahmin ediliyor. Rus Donanmasına ait askeri gemi son aylarda sıklıkla Türk Boğazlarından geçiyor. Nisan ayında da Rus Donanması'na 102 borda numaralı Kaliningrad ile 110 borda numaralı Aleksandır Şabalin isimli askeri gemiler, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar eşliğinde Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Ege'ye açılmıştı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında da Novorosiysk Limanı'ndan hareket eden Azov ve Nikolay Filcenkov adlı çıkarma gemileri Çanakakle Boğazı'ndan geçerek Suriye'nin Tartus Limanı'na gitmişti. Azov, Kaliningrad ve Aleksandır Şabalin adlı muhripler, geçtiğimiz ay Boğazlardan geçerek Rusya'ya geri dönmüşlerdi.

Editör: TE Bilişim