SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Rusya Genelkurmay Başkanı, ABD'yi uyardı: "AEGIS füzesavar sistemi taşıyan gemiler Karadeniz'e veya Barents Denizi'ne girerse, önlem alırız".

Rusya Federasyonu Genel Kurmay Başkanı Nikolai Makarov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer AEGIS sistemi ile donatılmış bir savaş gemisini, örneğin Barents Denizi veya Karadeniz'de görürsek, devlet silahlanma programımızın çerçevesinde özel önlemler alacağız" dedi.

Makarov, ekonomiye gelecek ilave yük nedeniyle bunu yapmayı aslında istemediklerini belirtti.

"Füze Kalkanı bizim için de tehdit"

Makarov, ABD önderliğinde Avrupaya yerleştirilen ve ABD tarafından İran'ın muhtemel füze tehdidine  karşı yerleştirildiği açıklanan füze kalkanı sisteminin Rusya için de tehdit oluşturduğunu belirtti.

2018 yılında tüm Rusya topraklarının stratejik füzeleri düşürebilecek bu yeni nesil AEGIS sistemi füzelerin menzili içerisinde olacağını belirten Makarov, ülkesinin uzun müddet NATO füze savunma sistemlerinin sınırlarına yakın konumlandırılmasına karşı çıktığını ve NATO'dan bu sistemlerin Rusya'yı hedef almıyacağına dair hukuksal bağlayıcılığı olan garanti istediklerini hatrırlattı.

 

Editör: TE Bilişim