Arama Kurtarma Gemilerinin İlk Kaynağı Atıldı

Mayıs ayının ilk haftası , Türk askeri denizcilik sanayisi adına önemli gelişmelere sahne oldu .

Koç Topluluğu ' na bağlı RMK Marine Firması , 3 Mayıs tarihinde , Türk özel sektör tarihinin en büyük muharip gemi çalışması olan Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Projesi ' ni , atılan ilk kaynakla başlattı .

Kaynak atma töreninde Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN , İçişleri Bakanı Beşir ATALAY , Milli Savunma Bakanı Vecdi GÖNÜL , Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin ATAÇ , Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can ERENOĞLU , Savunma Sanayii Müsteşarı Murad BAYAR ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M . KOÇ gibi önemli konuklar da hazır bulundu .

Törende söz alan Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen yaptığı konuşmada , " Bu proje ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ' mızın ihtiyacı olan gemileri imal etmenin yanında , ülkemizde özel sektör tarafından muharip gemi inşasının geliştirilmesinde önemli bir rol alacağımıza inanıyorum . . . Proje kapsamında Komuta Kontrol Sistemi yazılımı , elektro optik direktör , komünikasyon sistemleri , gyro , konsollar gibi önemli askeri sistemlerin yurt içinde tasarımı ve üretimi gerçekleştirilecek . " dedi .

Bu önemli günde söz alan Başbakan Erdoğan ise , savunma sanayimizle gemi inşa sanayinin ülkemizin hızla gelişen iki stratejik sektörü haline geldiğini vurguladı .

Denizcilik alanında gerçekleştirilen büyük atılımlar sonucunda bu sektörde tonaj ve sipariş edilen gemi adedine göre ülkemizin, 4. sıraya yerleştiğini açıklayan Erdoğan, konuşmasını projede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek sonlandırdı .

Daha önce TCGAlb . Hakkı BURAK ve TCGYzb . İhsan TOLUNAY adlı 2 askeri lojistik gemisi inşa ederek , 2000 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı " na teslim eden RMK Marine, " Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi " ihalesini 2006 yılında kazanmıştı .

Proje kapsamında milli imkânlarla inşa edilecek ilk gemi olan " Dost " 2011 , " Umut " , " Yaşam " ve " Güven " adlı son 3 gemi ise 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı ' na teslim edilecek.

Kaynak: MSI Military Science Intelligence Dergisi

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim