KOCAELI'NDE HUCUM BOT URETME HAZIRLIKLARI 
 
KOCAELI SERBEST BOLGESINDE KURULU YAY GEMI YAPIM TICARET AS TERSANESI'NIN GENEL MUDUR YARDIMCISI ALIIHSAN BUYUKAKYUZ (FOTOGRAFTA), DIZAYNINI KENDILERININ YAPTIGI 30 METRELIK, SURATLI, GUDUMLU MERMILI HUCUM BOT YAPMA HAZIRLIGINDA OLDUKLARINI, PROJEYI, MALEZYA SAVUNMA FUARINDA DUNYAYA DUYURACAKLARINI SOYLEDI. (ANADOLU AJANSI - MURAT KABAN)

Kocaeli Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ'de (KOSBAŞ) kurulu Yay Gemi Yapım Ticaret AŞ Tersanesi, dizaynını kendilerinin yaptığı 30 metrelik, süratli, güdümlü mermili bir hücumbot yapmaya hazırlanıyor. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Büyükakyüz, dün yaptığı açıklamada, yüzde 95'i Arap sermayesi ile 2005 yılında kurulan Yay'ın alanında "ülkenin en iyi tersanesi" olmaya çalıştığını söyledi. Plazma kesim cihazı, su jetleri gibi yüksek teknolojiyle çalıştıklarını belirten Büyükakyüz, Kocaeli Serbest Bölgesi'nde gemi inşa ruhsatına ilave olarak bakım, onarım ruhsatı olan tek tersane olduklarını aktardı. Yatırımlarını 2010 yılında tamamlamayı hedefleyen tersane aynı anda 3 adet 80 metre, 2 adet 120 metre, bir tane de 220 metreye kadar tekneyi üretebilecek kapasiteye ulaşmayı planlıyor.

Askeri gemi çalışması

Mega yat sektöründe faaliyet göstermelerine rağmen, askeri bot üretimine de yöneldiklerini ifade eden Büyükakyüz, "Gemi piyasasında özel anlamlı askeri ve mega yat olmak üzere iki çeşit tekne var. Askeri yat konusunda da önemli işler yapabileceğimizi düşünüyoruz, bu konuda çalışmalara başladık. Deniz Kuvvetleri'nin çıkarma gemisi ihalesine katılıyoruz" dedi. Büyükakyüz, kendi dizaynları olan 30 metrelik, süratli, güdümlü mermili bir hücumbot projesi üzerinde çalıştıklarını aktararak projeyi Malezya Savunma Fuarı'nda dünyaya duyuracaklarını açıkladı.

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim