Oruçreis Amsterdam Limanı`nda 
 
Uluslararası tatbikatlar amacı ile NATO bünyesindeki Avrupa ülkelerini ziyaret eden Oruçreis Firkateyni Amsterdam limanını ziyaret etti.

AMSTERDAM - 4 gün Amsterdam`da kalacak olan Oruçreis Firkateyni`nde yaklaşık 215 Türk denizcisi görev yapıyor. 1996 yılında Donanma`ya katılan Oruçreis Firkateyni 115 metre uzunluğunda, 15 metre eninde ve 32 metre yüksekliğinde. Gemide bir adet helikopter pisti ve çeşitli savunma silahları bulunuyor.

4 gün Hollanda`da kalacak olan gemi limandan demir alarak sırası ile İskoçya Faseleyna, Portekiz Lizbon, Cezayir ve Tunus limanlarını ziyaret ettikten sonra 3 Kasım 2009 tarihinde tekrar Gölcük limanına hareket edeceği açıklandı.

Başkent Amsterdam Limanına demir atan Oruçreis Firkateyni tanıtım toplantısına da ilgi büyük oldu. Türkiye`nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Deventer Başkonsolosu Nihat Erşen, Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ ve Hollanda`da bulunan yabancı devlet askeri erkanları ve ataşeler Oruçreis  Firkateyn`in ziyaretinde hazır bulundular. Düzenlenen günde Preveze deniz zaferinin yıl dönümünde denk gelmesi nedeni ile gemi içerisinde bir resepsiyon verildi. Resepsiyonda Oruçreis Firkateyni Komutanı Deniz Kurmay Albay İhsan Bakar ve Lahey Askeri Ataşesi Murat Selçuk Solmaz davetlileri gemi içersinde törenle karşıladı.
 

Editör: TE Bilişim