ORDUDA MİLLİ DİZAYN DÖNEMİ

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın ihalesini kazanan Anadolu Deniz İnşaat Kızakları ve FURTRANS, orduya 8 tane Süratli Amfibi Gemi yapacak.
 
Otuz yılı aşkın süredir armatörlük, gemi işletmeciliği ve gemi inşaatı yapan; son dört yıldır da kendi tersanesini işleten FURTRANS Grubu, ulusal savunma sanayine de gemi inşa etme yoluna girdi. 2004 yılında Anadolu Deniz İnşaat Kızakları (ADİK) tersanesini de bünyesine katan grup, 2008’in son günlerinde Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından değerlendirilmesi bitirilerek, Süratli Amfibi Gemi (LCT) Projesi için sözleşme görüşmelerine davet edilen tersane oldu.

ADİK - FURTRANS Grubu, SSM’nin  Türk Ordusu için üretilecek araç ve ekipmanda tamamen yerli malzeme ve milli teknoloji ile hazırlanmış olma tercihini dikkate alarak yaptığı çalışmalar sonucunda, Süratli Amfibi Gemi  projesinin gerçekleştirilmesi için açılan ihaleyi kazandı. Buna göre ADİK - FURTRANS Grubu, tamamen Savunma Sanayi Destekleme Fonu (SSDF) kaynakları ile finanse edilecek projede TSK’ya 8 adet çıkarma gemisi yapacak.

NATO sertifikası alındı

FURTRANS Yönetim Kurulu Başkanı V. Süalp Ürkmez, “ADİK’in de içinde yer aldığı Tuzla tersaneleri, çok kısa bir süre içinde TSK’nın gereksinimi olan her türlü savaş ve destek gemilerini inşa etme kapasitesine ulaşacak” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan FURTRANS Yönetim Kurulu Başkanı V. Süalp Ürkmez, ihale için 1 yıldır hazırlandıklarını ve tersanelerinde gerekli düzenlemeleri yaparak Milli ve NATO güvenlik sertifikalarını aldıklarını ifade etti. “ADİK’in de içinde yer aldığı Tuzla tersaneleri, çok kısa bir süre içinde TSK’nın gereksinimi olan her türlü savaş ve destek gemilerini inşa etme kapasitesine ulaşacak” diye konuşan Ürkmez, kuruluşundan bu yana 221 gemi üreten ADİK’in, yine SSM tarafından Şubat 2009 başında teklifleri alınan Amfibi Gemi projesine de hazırlandıklarını söyledi.



 

Editör: TE Bilişim