Mayın avlama gemileri İstanbul'da 

Türkiye'nin de içinde bulunduğu NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'ye (SNMCMG-2) mensup gemiler, İstanbul Limanını ziyaret etti.

 
 Almanya'ya ait ''FGS Mosel'' adlı geminin kaptanı Yarbay Eike Tammen basın toplantısı düzenledi.

Grubun komutanlık görevini yürüten Almanya'ya ait ''FGS Mosel'' adlı geminin kaptanı Yarbay Eike Tammen, düzenlenen basın toplantısında, gemilerin 14 gün önce Boğaz'dan Karadeniz'e geçişinin ardından Bulgaristan'da eğitim amaçlı 4 mayın temizleme çalışması yaptığını ve Rusya'dan sonra bu sabah İstanbul'a geldiklerini söyledi.

İstanbul'dan 27 Temmuz Pazar sabahı ayrılarak Marmaris Aksaz'a gideceklerini ifade eden Tammen, buradan da Girit'e geçeceklerini belirtti.

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de, Almanya ve Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Yunanistan ve İtalya'dan da gemilerin bulunduğunu anlatan Tammen, asıl görevlerinin herhangi bir mayına karşı anti-mayın tedbirler almak olduğunu kaydetti.

Yarbay Tammen, bu grubun görevine 1999'da başladığını, İstanbul Boğazı ve Rotterdam Boğazı gibi yerler terörist saldırılara açık olduğu için NATO'nun bu grubu kalıcı hale getirdiğini belirtti. Denizlerde hala 1. ve 2. Dünya Savaşından kalma mayınlar bulunduğunu dile getiren Tammen, bu mayınların özellikle Karadeniz'de olduğunu kaydetti.

Tammen, Ekim ayında Çanakkale'de, Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak tatbikata grup olarak katılacaklarını bildirdi. Grupta, komutanlığını Yüzbaşı Serdar Akan'ın yaptığı, Türk Deniz Kuvvetlerine mensup ''TCG Erdemli'' adlı gemi de görev yapıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim