Nato Gemileri Antalya'ya Geldi

Nato Daimi Deniz Kuvveti-2`ye ait 7 gemi Antalya limanı ziyaretinde.

NATO gemileri Antalya `ya geldi. Antalya Limanı `na demirleyen Akdeniz `de görevli NATO Daimi Deniz Kuvveti-2`ye ait 7 gemiye Tuğamiral Sinan Ertuğrul komuta ediyor.

NATO tarafından ağırlıklı olarak Akdeniz ve çevresinde görevlendirilen Daimi Deniz Kuvveti-2 bünyesinde, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı `na ait Oruçreis fırkateyninin yanısıra diğer ülkelere ait 4 fırkateyn ve bir destroyer ile bir akaryakıt gemisi bulunuyor.

Olası bir krize süratle müdahale amacıyla NATO tarafından oluşturulan birimdeki gemilerde yaklaşık bin 200 personel görev yapıyor.

Türkiye , Amerika Birleşik Devletleri ,Yunanistan , İtalya , İngiltere , İspanya ve Almanya `ya ait fırkateyn, destroyer ve gemilerin yer aldığı NATO Daimi Deniz Kuvveti-2`ye Tuğamiral Sinan Ertuğrul komuta ediyor.

Tuğamiral Sinan Ertuğrul Oruç Reis Fırkateyni`nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye `nin bu kuvvetin daimi aktif bir unsuru ve müttefiki olduğunu, bunu da her fırsatta başarıyla gösterdiğini söyledi.

NATO Daimi Deniz Kuvveti-2, Antalya limanından ayrıldıktan sonra Süveyş kanalını geçerek gideceği Kızıldeniz `de tatbikat yapacak.

TRT

Editör: TE Bilişim