MİLGEM'in 5'incisi için onay çıktı

CumhurbaşkanıI Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde önemli kararlara imza atıldı.

Yerli ve milli projelerin görüşüldüğü toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre toplantıda alınan önemli kararlar arasında savunma sanayi sektörünün merakla beklediği MİLGEM 5, ADVENT Savaş Yönetim Sistemi, TUSAŞ Silah Fabrikası ile HÜRKUŞ simülatörü gibi önemli projeler bulunuyor.

FİRKATEYN SINIFI GEMİ

Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Türkiye’de ilk kez korvet tipi bir askeri geminin üretilmesine olanak veren Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında dört adet korvet geminin ardından, İ sınıfı firkateyn olarak üretilecek olan 5’inci geminin üretimi için komiteden onay çıktı. Proje kapsamında 5. geminin tasarımı ve inşasını İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nın yapması planlanırken, projenin 6, 7 ve 8. gemilerinin özel sektör tersanelerinde inşa edilmesi hedefleniyor. MİLGEM’le birlikte tüm donanmada kullanılacak olan Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT SYS) projesi de İcra Komitesi’nin onay verdiği projelerden biri oldu.

HAVELSAN tarafından üretilen ve testlerinin son aşamaya geldiği sistem, birden fazla birime hep birlikte kendi kaynakları, silahları ve sensörlerini ortaklaşarak kullanarak harp etme yeteneği kazandıracak. Ani tepki gerektiren durumlarda donanmanın daha hassas ve daha hızlı karar vermesini sağlayacak sistem, tüm donanmanın daha koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

Editör: TE Bilişim