Kore okul gemileri İstanbul'da 
 
Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri'ne ait ''Daejoyeong'' ve ''Chun Jee'' adlı okul gemileri, eğitim gezisi kapsamında İstanbul'a geldi. Dolmabahçe açıklarına demirleyen gemiler, basın mensupları ile İstanbul'da yaşayan Kore vatandaşlarına gezdirildi.  
  
Teknelerle ''Daejoyeong'' adlı gemiye götürülen basın mensupları ile diğer davetliler, askeri törenle karşılandı. Donanma bandosu eşliğinde Kore milli marşının çalındığı törende, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Chang Yeob Kim ile ''Daejoyeong'' gemisi Komutanı Tuğamiral Yoon Young birer konuşma yaptı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tuğamiral Young, gemilerin, aralarında 123 deniz harp okulu öğrencisinin de bulunduğu toplam 625 mürettebat ile birlikte 120 günlük eğitim amaçlı gezi için Güney Kore'den yola çıktıklarını belirterek, 15 ülkeyi kapsayan bu ziyaretlerin diğer amacının ise çevre ülkeleri öğrencilere tanıtarak, ülkeler arasındaki dostluğu pekiştirmek olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Kore arasındaki tarihten gelen yakın dostluğa işaret eden Tuğamiral Young, ''Kore Savaşı'na 15 binden fazla Türk katıldı. Bu yardımı unutmadığımızı, Kore halkının vefakar olduğunu vurgulamak için buradayız. Aramızdaki bu kan kardeşliğini pekiştirmek için yarın 50 kadar Kore gazisi Türk'ü gemimize davet edip ağırlamak istiyoruz'' diye konuştu.

Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerine bağlı gemilerin personeli, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak Kuzey Deniz Saha Komutanlığını ziyaret edecek. Gemilerde yarın, Kore gazilerine bir resepsiyon verilecek.

Biri malzeme destek gemisi, diğeri ise bir destroyer olan Kore savaş gemileri, 24 Ekim cuma gününe kadar İstanbul Boğazı'nda kalacak.

Rusya, Japonya, Tayland, Singapur, Hindistan ve Mısır limanlarını ziyaretlerinin ardından İstanbul'a gelen gemiler, ardından Yunanistan, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Maldivler, Malezya, Endonezya ve Vietnam limanlarını ziyaret edecek.

''Chun Jee'' isimli destek gemisinde Kore savunma endüstrisi teknolojisini sergileyen bir silah müzesi de bulunuyor.

Gemilerde, deniz harp okulundan bu yıl mezun olacak öğrenciler arasında 11 kadın öğrencinin de bulunduğu öğrenildi.

Zaman

 

Editör: TE Bilişim