Komutandan duygulu veda

Hava Kuvvetlerinin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda da nöbet değişimi tamamlandı. İki yıldır bu görevi yürüten Oramiral Yener Karahanoğlu görevini törenle Oramiral Metin Ataç'a devretti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kuvvet Komutanları, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, ile sivil ve askeri yetkililer katıldı. Törene TBMM Başkanı Toptan, cumhurbaşkanı seçimi 2. tur oylaması nedeniyle katılmadı.

Törende konuşmasında geleceğin dünyasının güç savaşlarının enerji odaklı olacağını belirten Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ataç, "Doğu ve Batı enerji koridorlarının güvence altına alınmasında Türkiye'nin kilit noktadadır.Bu nedenle denizlerde caydırıcı bir güç olması kaçınılmazdır" dedi.

43 yıllık askerlik mesleğine veda eden Oramiral Karahasanoğlu da duygu dolu konuşmasında, görev yaptığı sürede kendisine emeği geçen çalışma arkadaşları ile ailesine teşekkür etti. Teşekkür konuşmasında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren yaveri Albay Birol Atakan'a da minnettarlığını ifade etti. Karahanoğlu konuşmasını "Oramiral Ataç, Komuta sizdedir. Allah selamet versin" diyerek bitirdi. Konuşmaların ardından emekli olan Karahasanoğlu'na kuvvet komutanları şilt verdi.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim